Adrian Popescu

Tudorel Toader ignoră protestul magistraților:  “Memoriul lor nu face decât să susţină avizul negativ dat de către CSM”

Ministrul Justiției a declarat că memoriul semnat de peste peste o treime din magistrații din România are aceeași valoare pentru el ca și avizul negativ din partea CSM, adică este unul consultativ.

Întrebat la o lansare de carte, la Iași, despre memoriul celor peste 3300 de magistraţi, Tudorel Toader a răspuns: “Memoriul nu face decât să susţină avizul negativ dat de către CSM pentru că CSM-ul reprezintă judecătorii şi procurorii, dar avizul este consultativ”.

Hans Klemm, ambasadorul SUA in Romania, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, și Gerhard Reiweger, ambasadorul Republicii Austria in Romania, participă la festivitatea de deschidere a anului universitar 2017-2018 la Universitatea Al. I. Cuza Iasi

3355 de magistrați cer retragerea proiectului de modificare a legilor Justiţiei 

Un număr de 3.355 magistraţi şi 125 auditori de justiţie au semnat memoriul adresat premierului Mihai Tudose şi ministrului Tudorel Toader, în care cer retragerea proiectului de modificare a legilor Justiţiei, au informat, duminică, iniţiatorii.

Peste 3000 de magistrați cer retragerea proiectului de modificare a ”legilor justiției” (UPDATE)

Toader vrea să mute Inspecția Judiciară de la CSM

Toader a mai spus la Iași că este „cel mai puțin probabil” ca Inspecția Judiciară să rămână la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Pe 23 august am spus că sunt trei variante. Varianta de a rămâne la CSM consolidând independența, autoritatea Inspecției Judiciare, o variantă de a o aduce la Ministerul Justiției și a treia variantă — de a dobândi statut de autoritate autonomă independentă pe baza unei legi proprii de organizare, de funcționare. Faptul de a rămâne Inspecția Judiciară la CSM e cel mai puțin probabil, dat fiind că, dincolo de enunțurile făcute de pe 23 august, am văzut cu toții ce s-a petrecut în ultima perioadă în raporturile dintre Inspecția Judiciară și CSM, Inspecția Judiciară și entitățile pe care le controlează. Adică nu e numai o disfuncționalitate de principiu, e una concretă a modului în care se poziționează unele față de celelalte”, a afirmat Toader, citat de Agerpres.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Tudorel Toader ignoră protestul magistraților:  “Memoriul lor nu face decât să susţină avizul negativ dat de către CSM”

 1. Cloudfare

  Inca un ministru care prin atitudine si vorbe (dupa Rovana Plumb) instiga la „destabilizare nationala”.
  „Rovana Plumb: Dosarul Belina – un atac la Guvern și PSD, pentru destabilizarea statului de drept și a ordinii constituționale”

  Reply
 2. t. 1987

  Dați-i puteri legislative depline lui Toader și terminați cu circul ăsta!!! Și angajați o companie nemțească să organizeze sistemul judiciar, să facă rapoarte asupra necesarului de personal, să se ocupe de clădirile tribunalelor, parchetelor etc., să asigure logistica, să facă inspecții etc. Pentru că Toader devine pe zi ce trece tot mai parlament. Lasă, bre Tudorele, organizarea după vrerea șefului și mai bine ocupă-te de funcționarea sistemului în spiritul dreptății!!!
  Toată hărâiala asta are, toată lumea o vede, un singur scop: încetinirea vitezei cu care cătușele ajung la Dragnea & co., Băsescu & Brother & Leana, Tăriceanu & wives etc.

  Reply
 3. mircea

  cine e magistratii aia,or fi militienii si securistii formati,educati si instruiti la scoala dela Baneasa da prefesori ca Oprea,Coldea,Lascu,Georgescu si multi alti ca ei care s-au facut si CACADEMICIENI,mare pacat ca nu ia facut CACADEMICIENI si pa BASESCU<IOHANNIS<VANGHELIE<BECALI<RARES I BOGDAN

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *