Adrian Popescu

Tudorel Toader cere revocarea procurorului general Augustin Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr, relatează Agerpres.

El a prezentat raportul privind activitatea managerială a procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„În temeiul prevederilor articolului 54, alineatul 4, coroborat cu articolul 51, alineatul 2, litera b din Legea 303/2004, cu modificările, completările ulterioare privind statutul judecătorilor şi procurorilor declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, domnul Augustin Lazăr”, a anunţat Toader, la Ministerul Justiţiei.

El a adăugat că raportul de evaluare, însoţit de propunerea de revocare a procurorului general, va fi transmis miercuri seara către Secţia pentru procurori a CSM în vederea studierii, analizării şi elaborării avizului consultativ, precum şi preşedintelui României pentru a decide potrivit competenţelor legale ce îi revin.

Ministrul Justiţiei a afirmat că faptele enumerate în raport sunt „de netolerat” într-un stat de drept, iar activitatea managerială a lui Lazăr contravine obligaţiilor constituţionale şi legale.

„Considerăm că actele şi faptele enumerate în prezentul raport, de netolerat într-un stat de drept, demonstrează că activitatea managerială a domnului Augustin Lazăr contravine obligaţiilor constituţionale şi legale. În aceste condiţii, nu se mai poate susţine ocuparea în continuare şi exercitarea de către domnia sa a funcţiei de conducere din cadrul Ministerului Public. Toate elementele prezentate susţin gravitatea comportamentelor, mesajelor publice ale procurorului general, care, prin managementul realizat, a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional”, a susţinut Tudorel Toader.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Tudorel Toader cere revocarea procurorului general Augustin Lazăr

 1. taunul77

  Daca a vazut ca i-a mers cu Kovesi, pe care n-au aparat-o in strada sute de mii de romani cum se credea, Slugarel il zboara si pe Lazar. Mai ales ca-i tine hangul CCR. Care, bineinteles, e sacrosanta. Nimeni n-are voie sa-i puna in discutie deciziile. Doar sa le aplice fara cracnire …
  Si uite asa, ne intoarcem in Justitie la perioada ante 2005. Cu procurori sefi de teapa lui Amărie si Ilie Botos. Reverentiosi fatza de PSD ..

  Reply
 2. ceatza

  Activitatea tuturor acestor moldoveni, de la ministrul Chiuariu cu justitia lui chioara, care si el a incercat sa protejeze infactori care au facut bine mersi puscarie, la Tudorel Toader, cu justitia lui sluga tumorala, plus a cui ii mai lauda si in aceste pagini, tragand tare spre o Moldova Transnistreana, unde homo sovieticus a demonstrat ca de prea mult inteligenta si munca specia umana poate disparea linistita si fara evenimente catastrofice, ne fac sa ne para cu adevarat rau de evenimentul care a avut loc acum 100 de ani! Halal aniversare!

  Reply
 3. Justitiabilul

  Parchetul General sa investigheze URGENT cum si de ce BARONUL DE VRANCEA OPRISAN (Manechinul) are dosarele penale clasate si in asteptare DEOARECE (vranceanul) Tudorel Toader CONJUDETEAN prin functiile detinute in sistemul judiciar i-a fost MARE SAFATUITOR SI APARATOR , dar nu degeaba bineinteles ACESTA a primit drept recompense PENTRU EL SI FIUL SAU vile in tara si afara, BANI, autoturisme, terenuri agricole, paduri, vii, etc.

  Reply
 4. Baze

  Gura pacatosului adevar graieste cand spune ca „prezentul raport” n-ar fi tolerat in niciun stat de drept…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *