Romania Curată

Tudorel Toader: A venit vremea clarificărilor la DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni că „a venit vremea clarificărilor la DNA”, susținând că a atras atenția ca activitatea acestei instituții trebuie să se desfășoare în limite constituționale.

„Eu cred că a venit vremea clarificărilor la DNA. Prin raportul acela pe care l-am prezentat destul de amplu referitor la anchetarea modului de adoptare a OUG 13, eu am tras un puternic semnal de alarmă vizavi de activitatea DNA și am subliniat nevoia imperativă ca activitatea DNA-ului să se desfășoare în limite constituționale. Susținem cu toată convingerea continuarea luptei împotriva corupției, dar vă rog să reținem că lupta împotriva corupției nu înseamnă numai DNA, nu înseamnă numai aplicare de pedepse și condamnări. Deci înseamnă, în primul rând, prevenirea săvârșirii faptelor de corupție, urmând ca norma penală să fie ultima soluție. Și prin pachetul de legi privind Justiția, veți vedea că vom propune măsuri de consolidare a luptei împotriva corupției”, a spus Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justiției, citat de Agerpres.

Cu privire la recentele dezvăluiri din cadrul DNA, Tudorel Toader a amintit faptul că a sesizat Inspecția Judiciară a CSM cu privire la înregistrările care au apărut în spațiul public, subliniind că el nu poate spune dacă ele sunt sau nu adevărate, însă CSM are în curs procedura de verificare a acestora. Vezi video:

Ministrul Justiției a arătat că a sesizat Inspecția Judiciară a CSM pentru a face evaluări de fond cu privire la activitatea managerială a DNA și a Ministerului Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde nu au fost făcute evaluări privind activitatea managerială de 10 ani.

„Sper să se constate că nu avem o justiție selectivă. Sper să se constate faptul că sesizările, cauzele deduse spre urmărirea penală au fost soluționate cu celeritate, (…) să răspundem acelor cerințe de soluționare a cauzelor într-un termen rezonabil și în același timp mai sper să se respecte și cronologia soluționării în funcție de cronologia înregistrării. Noi avem nevoie de o justiție dreaptă. Susținem prevenirea faptelor de corupție, dar ca ministru al Justiției sunt obligat să nu văd numai partea pozitivă, faptul că mulți inculpați sunt descoperiți și condamnați, să văd și partea negativă, să văd și faptul că, din păcate, mulți cetățeni, mulți români, sunt arestați, sunt urmăriți penal, sunt anchetați, trimiși în judecată, eventual și condamnați, pentru ca ulterior să se constate că sunt nevinovați, ceea ce este o adevărată tragedie și este o pată neagră pentru Justiția din România”, a adăugat Tudorel Toader.

Stire publicata de Agerpres


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Tudorel Toader: A venit vremea clarificărilor la DNA

 1. Ion Podocea

  Ministrul justiției, se zice o personalitate în domeniul juridic, atribuie competențe procurorilor pe care, în realitate, le au judecătorii. Dacă judecătorii sunt profesioniști vor analiza cu dreaptă cumpănă dosarul întocmit de procurori. Domnul ministru cred că ar avea obligația să exemplifice cazurile de abuzuri ale justiției atâta timp cât este atât de afectat de aceste tragedii. Sub aspectul limbajului avocățesc ,domnul ministru se dezvăluie, în fapt, ca un susținător al politicienilor, și nu numai, certați cu justiția, și un bun executant al puterii actuale.
  O curiozitate . politicienii și o parte dintre așa zișii jurnaliști invocă faptul că România este condusă de binom, instituții și tot felul de alte formulări. Nimeni nu spune direct cine este binomul. Ca să știm și noi oamenii de rând cum suntem numiți de tot felul de troglodiți.

  Reply
 2. Nelu Stiuca

  Tudorita Nene a venit vremea clarificărilor nu numai la DNA ci in intregul sistem judiciar . Asa zisele derapaje (regii facute de mafioti) din DNA reflecta mizeria din tot sistemul judiciar vezi corpul avocatilor, notarilor, expertilor, procurorilor, judecatorilor, grefierilor, ce calitate umana degradata se poate constata in procente ingrijoratoare, ce bogatii in tara si afara au acesti milionari, ce relatii au cu interlopii lumii , etc. De 27 de ani sistemul de justitie are SRL-uri, S.C.-uri cu actiuni la purtator, etc toate in dauna dreptatii sociale.

  Reply
  • Romania Curata

   Nelu Știucă, va rog nu mai scrieți cu majuscule! Este deranjant pentru ceilalți, e greu de citit, e ca și cum ați striga la noi, încercând sa va impuneți punctul de vedere. V-am modificat de aceasta data textul, ca sa intrați în rândul lumii.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *