Adrian Popescu

Trei ani de inchisoare cu suspendare pentru un politist din Iasi, acuzat de coruptie

Curtea de Apel Iasi l-a condamnat pe Liviu Costel Cernat, ofiter de politie judiciara din Iasi, la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei. Ofiterul a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta.

El a fost pus sub acuzare pentru ca a pretins suma de 3.000 lei de la o persoana careia i-a promis ca ii va obtine, in regim de urgenta, licenta de functionare pentru activitatea de paza si protectie.

Cu acest prilej, politistul a lasat sa se inteleaga ca actioneaza in calitate de interpus al ofiterului din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, ce trebuia sa elibereze, in schimbul respectivei sume de bani, licenta in cauza.

A fost insa denuntat si prins pe 22 septembrie 2010, in timp ce primea suma de 2.000 lei. Ofiterul a fost retinut de procurori, insa un judecator din Iasi nu a fost de acord cu arestarea preventiva.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Trei ani de inchisoare cu suspendare pentru un politist din Iasi, acuzat de coruptie

  1. val

    Oare cine este mai vinovat: politistul Cernat, seful pentru care el a cerut mita, sau judecatorul care a hotarat sa se musamalizeze, incheind cazul printr-o pedeapsa formala?
    Poate ca societatea nu este pregatita sa sanctioneze actele de coruptie.
    Nici autorul acestui text nu merge pana la capat si evita sa spuna numele judecatorului.

    Reply
  2. romania curata

    Condamnarile la inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pentru faptele de coruptie este deja o practica curenta in Romania. Nu sunt vinovati neaparat judecatorii ci practica neunitara. Ar fi necesar ca noul cod penal sa stipuleze ca pentru infractiunile de coruptie sa nu se mai dea pedepse cu suspendare.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *