Romania Curată

Tragedie. Un pompier salvator a murit în timp ce încerca să stingă focul izbucnit la o fabrică din Jilava

Procurorii militari au început cercetările la fața locului după ce un pompier salvator de la Detașamentul Buftea, Garda Măgurele, a murit în timp ce încerca să stingă focul izbucnit la o fabrică de încălțăminte din Jilava. Din nefericire nici până la această oră, pompierul decedat nu a putut fi extras de la locul incendiului deoarece ”flăcările se manifestă cu violență”, după cum a anunțat ISU, citat de Mediafax.

Incendiul, anunţat în jurul orei 07.30, se manifesta la o fabrică de încălţăminte din localitatea Jilava, pe o suprafaţa de aproximativ 2000 m2, la faţa locului fiind alocate de urgenţă 12 autospeciale de stingere, patru autospeciale pentru intervenţie la înălţime, o ambulanţă SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, patru autospeciale pentru descarcerare şi o autospecială CBRN”, transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, printr-un comunicat de presă.

În urma decesului pompierului, procurorii militari au deschis o anchetă.

„Aflat într-unul dintre echipajele care acţionau pentru lichidare, colegul nostru a fost surprins de un perete care s-a prăbuşit. Întrucât flăcările se manifestă cu violenţă, pompierii nu pot pătrunde în zona în care acesta se află, pentru a-l recupera de sub placa de beton. În prezent, la locul incendiului se află o echipă de criminalişti, care sub coordonarea procurorului militar cercetează cauzele şi împrejurările în care s-a petrecut tragicul incident”, se mai menţionează în comunicatul ISU.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *