Romania Curată

Tolo.ro/VIDEO. Cum se dă „Vrăbi”, iubita lui Secureanu, drept primarul Gabriela Firea, la Londra

Echipa de investigații condusă de Cătălin Tolontan prezintă o înregistrare video în care iubita managerului de la Spitalul Malaxa, „Vrăbi” (Eugenia Chiriac), urcă pe scenă, la Londra, în calitate de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pentru a primi un premiu pentru susținerea sectorului medical în general și spitalului condus de Secureanu.

Cel mai recent episod al investigației reprezintă o incursiune în „lumea lui Florin Secureanu, managerul de spital gratulat în corespondența Guvernului cu titlul de ”Excelența Voastră”, omul înconjurat de cinci ofițeri SRI și doi agenți SIE, mason multiplu, doctorand la Academia de Informații a SRI și revoluționar recompensat, cavalerul de Malta care urlă ”Jigodito!” la colegele lui terorizate și introduce cuvîntul în dicționarul anului”.

Cazul Spitalului „Malaxa”, devenit între timp dosar penal la DNA, este un microcosmos în care se oglindește macrocosmosul din sănătate și, mai departe, se reflectă lumea românească în ansamblul ei, mai afirmă autorii materialului. „Partidele cîștigă și pierd alegeri. Primarii vin și pleacă. Dar rețelele rămîn. După rețele și după sistem mergem și ele știu foarte bine că vom ajunge la ele. Dacă nu noi, dacă nu acum, cineva tot le va expune – oameni din public și din sistem vor vorbi în continuare”.

Unul dintre momentele ce arată complicitățile dintre aceste rețele și politicieni, dar și tupeul unora și minciuna totală în care trăiesc este cel al primirii unor premii cumpărate, la Londra. „Pe 19 noiembrie 2016, Florin Secureanu și Eugenia Chiriac, alintată și ”Vrăbi”, merg la Londra pe banii din taxele de sănătate. Pe 20 noiembrie, cu alți bani, tot din taxele de sănătate, Florin Secureanu cumpără două premii: 6.000 de euro plătiți drept șpagă de compania Noventis”.

„Gala are loc într-o sală din Tower Hotel. Cîteva zeci de oameni stau la mese rotunde, totul arată ca o făcătură. Apoi, cei doi se duc la shopping, tot cu banii din taxele de sănătate, scoși prin firma fictivă RYS. Ziarul află și scrie despre eveniment pe 28 noiembrie. Acum avem și imaginile în care ”Vrăbi” se dă drept Gabriela Firea”. Filmarea „galei”, mai jos:

Citește materialul integral pe Tolo.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Tolo.ro/VIDEO. Cum se dă „Vrăbi”, iubita lui Secureanu, drept primarul Gabriela Firea, la Londra

  1. silviu

    Dar de cum e imbracat Secureanu la gala aia nu ziceci nimic? La cat de tare sare in ochi nu inteleg cumde numa acuma l-au agatat…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *