Romania Curată

Tolo.ro: ”Primarul General a semnat bucătăria de 100.000 de euro în fața lui Secureanu”. Noi dezvăluri în cazul Malaxa

Cum se transformă cu ajutorul unei intervenții, 2,5 milioane lei din taxele pe sănătate în bani de buzunar pentru Secureanu și cei pe care-i șpăguia, scrie astăzi Tolo.ro, într-un nou episod despre mafia din jurul spitalului Malaxa.

”După Colectiv s-au dat bani la spitale de la Primărie. Și atunci s-a furat cel mai mult la noi!” Angajat al „Malaxa”

  • De regulă, ”bumbii” de la începutul unui articol rezumă conținutul acestuia, pentru cei care n-au timp sau chef să citească tot.
  • Azi, ”bumbii” anunță ceva foarte simplu: nu puteți înțelege dacă nu citiți!
  • Dacă alegeți să nu citiți nu veți pierde nimic. În schimb, dacă veți dori să citiți veți auzi și veți vedea cum vi se iau banii pentru a întreține un sistem mafiot. Ne pare rău, acesta e adevărul.
  • Sub aparența respectării legii și a procedurilor democratice, investițiile de la ”Malaxa” nu sînt altceva decît simbolul ierarhiei și felul în care mafioți de frunte au parazitat Primăria și spitalele ca să-și atingă scopurile.
  • Toate acestea se întîmplau într-un ceas de cruntă suferință. Trecuseră trei săptămîni de la ”Colectiv” și morții nu conteneau.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Pe 19 noiembrie 2015, Mariana Chiriș, consilier general PNL, povestește în cei mai clar termeni cum a intervenit pentru Florin Secureanu la primarul general al Bucureștiului.

De ce era nevoie de intervenție?

Pentru că Florin Secureanu urma să cumpere de 2 milioane de lei echipamente supraevaluate și de 100.000 de euro dotări de bucătărie megasupraevaluate.

Firmele folosite sînt cele controlate de oameni care fac asta la cele 19 spitale ale Primăriei și nu numai!

”Secureanu și alți manageri au folosit emoția de la Colectiv ca să ia mulți bani atunci, pe final de an 2015”, explică un angajat din ”Malaxa”.

CHIRIȘ ÎNREGISTRATĂ ÎN SPITALUL MALAXA

Discuția Marianei Chiriș are loc chiar în spitalul lui Secureanu.

Iar mecanismul se pune în mișcare folosind tragedia de la ”Colectiv” și nevoia de finanțare a spitalelor. Sînt chiar zilele cînd răniții încep să cedeze, unul după celălalt, crescînd lista morților și durerea publică.

Pe înregistrare, Chiriș explică interlocutorului faptul că nu mai poate apela la primarul general pentru că deja a intervenit la acesta ”ca să aprobe și să semneze investiția, în fața lui Secureanu”.

Din propria exprimare, Chiriș știe că intervine pentru achiziții supraevaluate. Și ceea ce spune ea se va respecta la leu!

Ziarul a intrat în posesia înregistrării discuției și o face publică.

CUM SE UMFLĂ ACHIZIȚIILE

În fața oamenilor, mecanismul influenței se deșiră pas cu pas.

În dialog, Chiriș are momente în care confundă monede și, cine știe, altele în care le laudă, dar dacă privești documentele oficiale, observi cum vorbele ei devin realitate!

  1. Ceea ce pretinde Mariana Chiriș pe 19 noiembrie 2015 se transformă
  2. În decizie a Consiliului General pe 15 decembrie 2015, care se transformă
  3. În factură emisă de firmele prietene ale lui Secureanu pentru Spitalul Malaxa pe 23 decembrie 2015!

Citește continuarea pe Tolo.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *