Romania Curată

Tolo.ro: Pază la secția renovată fără decontaminare de la Spitalul de Arși și măsuri contra Cameliei Roiu, medicul care a făcut publice imaginile cu viermii de pe pacienți

Conducerea Spitalului de Arși, la care investigațiile anterioare au arătat că s-au făcut renovări fără decontaminare, se ocupă acum să afle cine a furnizat aceste informații jurnaliștilor, scrie astăzi Tolo.ro. În plus, au pus pază la ușa secției de ATI, deși aceasta fusese închisă de DSP, instituție care în prezent anchetează, alături de Institutul Național de Sănătate Publică, dacă renovările au fost făcute corect.

„Șefii se gîndesc să strîngă semnături de la personal împotriva Cameliei Roiu, bănuind-o pe ea că a furnizat cîte ceva”, susține un angajat al spitalului. „Directorul medical Cristian Nițescu și medicul care conduce secția ATI, Adrian Stănculea, care e și șeful direct al lui Roiu, o privesc de multă vreme, încă înainte de Colectiv, ca pe un cui pe doctoră”, mai spune sursa. Camelia Roiu este medicul care a făcut publice imaginile cu viermi mișunând pe rănile pacienților. Acum, medicul se plânge că nimic nu se schimbă la acel spital, iar jurnaliștii nu o ajută.

Între timp, conducerea spitalului nu a oferit celor de la DSP și INSP documentele cerute în cadrul controlului, motivând că nu le-au primit încă de la firma care a efectuat lucrările. „Abia după ce vor primi și aceste documente, ei pot încheia controlul”, a explicat un oficial implicat în acest control.

Citește materialul integral pe Tolo.ro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Tolo.ro: Pază la secția renovată fără decontaminare de la Spitalul de Arși și măsuri contra Cameliei Roiu, medicul care a făcut publice imaginile cu viermii de pe pacienți

  1. Cristi

    Un delagat din partea spitalului ar fi trebuit sa participe si sa semneze procese verbale pentru fazele determinante ale lucrarilor. Igienizarea, inainte ca peretii sa fie reacoperiti cu tencuiala si alte materiale specifice, presupun ca reprezinta o faza determinanta, mai ales ca urma sa fie „ascunsa” de o lucrare ulterioara- retencuirea peretilor.
    Astfel, Spitalul ar trebui sa puna la dispozitia organelor de ancheta aceste PV imediat (daca le detine) si nu ar trebui sa le astepte de la firma care a efectuat lucrarile.

    „Asteptarea” unui raspuns tocmai de la constructor, ma duce cu gandul la doua scenarii: ori exista o neglijenta grava in verificarea lucrarilor efectuate (neverificarea acestora), ori spitalul incearca sa constituie probe in favoarea sa – sa faca acum actele care trebuiau sa fie efectuate pe etape de lucrari.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *