Romania Curată

Tolo.ro: Oameni legați cu chingi de paturi și bănci la Centrul de Boli Psihice Măciuca! „Pentru că infirmierii îi amenjează casa managerului”

Centrul Măciuca este în subordinea Consiliului Județean Vâlcea, care a făcut un control și „a găsit nereguli, dar nu mari”, începe reportajul-anchetă publicat pe Tolo.ro. Este vorba despre un centru neuropsihiatric la care nu există niciun medic și în care bolnavii sunt legați cu chingi, în timp ce angajații își iau zile libere în schimbul celor în care au muncit la amenajarea vilei managerului.

„Infirmierii preferă să lucreze la casa managerului Sergiu Smărăndoiu decît să aibă grijă de bolnavi”, spune sursa care a furnizat imaginile, în care pot fi văzute rănile de la gleznele bolnavilor. Și mai ciudat, managerul centrului neuropsihiatric, de formație agronom, nu neagă că a luat angajați „în familie”, dar nu spune ce înseamnă asta. „Pozele cu bolnavi sînt într-adevăr de aici, dar e o operațiune de compromitere a mea”, mai spune managerul Smărăndoiu.

„Directorul nu putea să îi plătească, așa că le dădea zile libere. Iar ei legau oamenii și plecau. De asta nu vor să vorbească. Au fost complici. Și eu am fost complice. Le convenea, era mai simplu decât să muncești alături de bolnavi”, explică unul dintre salariații centrului felul în care bolnavii psihic au ajuns să stea legați.

Consiliul Județean Vâlcea, unde managerul are rude printre directori, și Asistența Socială au făcut controale, dar n-au descoperit cine i-a legat pe oameni, mai scriu autorii. „Managerul Smărăndoiu a fost mutat disciplinar 30 de zile. Și atît”.

Articolul integral pe Tolo.ro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Tolo.ro: Oameni legați cu chingi de paturi și bănci la Centrul de Boli Psihice Măciuca! „Pentru că infirmierii îi amenjează casa managerului”

  1. chingi

    Am citit articolul lui Tolo , mi se pare dea dreptul infiorator sa legi oameni cu chingi de camion de pat , oameni care nu judeca si care au probleme grave , sunt tot mai multe derapaje de genul acesta in tara noastra ..

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *