Romania Curată

Tolo.ro: În ritmul de la Colectiv și până azi, va dura 10 ani până când pompierii vor controla toate cele 27.500 de obiective din București și Ilfov

La un an după dezastru, ISU nu și-a angajat oameni noi! Același număr de 60 de inspectori previn incendiile din cea mai densă regiune a României, scrie astăzi Tolo.ro.

”Zona urbană cu 2,3 milioane de locuitori și 1.800 de km2, care include capitala României, este controlată de doar 60 de inspectori de la ISU, „număr care nu a suferit modificări semnificative față de perioada similară a anului trecut”, conform răspunsului pe care instituția l-a oferit ieri la rugămintea Gazetei Sporturilor.

Practic, pompierii recunosc că după ”Colectiv” nu s-a schimbat nimic în ritmul în care ei reușesc să controleze obiectivele pe care le au în atenție!

Dimpotrivă, e posibil ca numărul obiectivelor controlate în 2016 să fie mai mic ca în 2014 și în 2015!

„În 2014 au fost 3876 de controale, inspecții și verificări. În 2015 au fost 4304 controale și verificări în scopul prevenirii situațiilor de urgență, iar în perioada 1 noiembrie 2015-30 septembrie 2016 au fost 3056 de controale”, a comunicat ISU pentru publicul ziarului.

Nici salariile acestor oameni nu au crescut în alt ritm decât cel al tuturor angajaților din Ministerul de Interne, care au primit în 2016 o mărire de venituri între 200 și 300 de lei, ca medie.

După drama de la „Colectiv” au apărut mai multe documente oficiale în care se afirmă textual că incendiul putea fi evitat dacă ISU își făcea treaba de prevenire și control.

Sorin Pavăl, specialist în construcții angajat de Parchet, a depus la dosar o expertiză în care scrie că „din punctul de vedere al activităților de prevenire și control, cazul Colectiv arată că funcționarul public nu este în slujba cetățeanului”.

Citește continuarea articolului pe Tolo.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *