Romania Curată

Ministrul Sănătății a cerut control la Spitalul de Arși după ce Tolo.ro a dezvăluit că renovarea s-a făcut fără decontaminare

Bogdan Gangură, directorul spitalelor din timpul mandatului de primar general al lui Sorin Oprescu, este cel care a angajat firma Conteam SRL, cea care a pus rigips peste pereți, fără decontaminare, la Spitalul de Arși, scrie Tolo.ro. Între timp, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a cerut un control despre renovarea fără decontaminare de la secția ATI a Spitalului de Arși.

Firma Conteam a primit fără licitație renovarea secției ATI, și nicio autoritate nu neagă că amenajarea de la Spitalul de Arși s-a efectuat fără decontaminare. Primăria nu comentează, Gangură nu e de găsit, iar firma Conteam, cu afaceri de 100 de milioane de euro, se ascunde, mai scriu autorii investigației.

Despre Conteam mai aflăm din anchetă că este una dintre acele firme croite, după o expresie a lui Naomi Klein, pentru „capitalismul dezastrelor”. S-a ocupat de reparațiile de la Maternitatea Giulești, după incendiul din 2010 în care au murit șase copii și pare să fie specializată în „lucrări urgente”, „crize” și alte expresii folosite de autoritățile publice ca să nu facă licitații.

Gangură, nepot după frate al lui Nicolae Ceaușescu, este acum director la Primăria Sectorului 1. Dar înainte a fost omul de încredere al lui Sorin Oprescu, având funcția de șef al ASSMB. Tolo.ro mai scrie că Bogdan Gangură este un cunoscut al lui Florin Secureanu, pe care l-a menajat cît timp a răspuns de ”Malaxa”. După arestarea primarului Sorin Oprescu, a plecat cu delegație la Primăria Sectorului 1.

Șefii spitalului spun că nu s-a făcut decontaminare pentru că „nu sînt bacterii și fungi în pereți, credeți-ne!”. „De ce nu aveți încredere în noi?! Uitați-vă la șefa laboratorului, doamna Adina Miloș, nu e o persoană în care să aveți încredere?”, mai spun șefii de la Spitalul de Arși. „Arătăm noi ca niște oameni în care să n-aveți încredere?”, pare să fie argumentul suprem al conducerii unității medicale, care susține că nu era nevoie de decontaminare, deși ancheta anterioară arăta, cu buletine de analize, căpereții conțin încă germeni înalt patogeni.

Citește articolul integral pe Tolo.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *