Romania Curată

Tolo.ro: Cel mai prestigios cotidian din Ungaria, închis de pe o zi pe alta

Jurnaliștilor de la Nepszabadsag li s-a spus că sunt așteptați la pizza și bere în noul sediu și, în schimb, li s-a închis ziarul, scrie Tolo.ro

Nepszabadsag, cel mai cunoscut cotidian de la Budapesta, a fost închis azi.

Decizia vizează atît ediția de print, cît și siteul.

Deși Nepszabadsag avea mari probleme financiare de mai mulți ani, semnificația mișcării noului său editor este una mai degrabă politică, susțin mai multe surse din Ungaria, preluate de presa internațională.

Compania care edita cotidianul deține atît ziare locale, cît și reviste. În aceste zile, jurnaliștii au fost anunțați că se schimbă sediul. ”Ne vedem în clădirea nouă, la o inaugurare cu bere și pizza”, povestesc cei din redacție.

Azi dimineață, ei au fost însă anunțați că se închide ziarul!

Valasz.hu, publicație apropiată de guvernul lui  Viktor Orban, care a anunțat știrea o comentează atrăgînd atenția că este semnul clar că guvernul nu consideră necesară pluralitatea vocilor în media, mai scrie Tolo.ro.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *