Romania Curată

Tolo.ro: „Armeanu, pentru noi, este Secureanu 2! Ministerul Sănătății a trimis la DNA achizițiile făcute de directorul spitalelor bucureștene pe cînd era manager la SJ Ilfov”

Eduard Armeanu, persoana pusă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în funcția de director general la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), deși este declarat incompatibil de ANI, a avut un traseu managerial similar cu cel al lui Florin Secureanu, de la Spitalul Malaxa, scrie Tolo.ro. Mai mult, se arată în investigație, avansarea sa a fost ținută la secret de primărie, iar demiterea a avut loc doar după publicarea altei anchete și a protestului consilierilor de opoziție din CGMB.

În articolul de pe Tolo.ro se mai arată că Armeanu, pe când conducea Spitalul Ilfov, a făcut aceleași abuzuri ca și Secureanu, plătindu-și prietena din banii instituției sanitare și încheind contracte pe sume foarte mari de bani cu firmele lui Mircea Oprescu și Mihai Mesner.

„Numele lui Eduard Armeanu este rostit pentru prima oară de Florin Secureanu. Luni, 28 noiembrie 2016, cînd vede investigația din Gazeta Sporturilor, managerul de la ”Malaxa” își sună cîțiva amici. El suspectează că în spatele articolului este Gabriela Firea, ”care a fost colegă la Intact cu ăștia de la ziar”. ”Dar nu-i nimic”, spune Secureanu, ”totul se va întoarce împotriva lui Firea pentru că am înregistrată o discuție cu Armeanu, omul ei de încredere”.

Secureanu rostește un nume

Care-i povestea lui Armeanu?

”Cînd am auzit cum urlă Secureanu în înregistrările din Malaxa am zis că ăștia doi, Armeanu și Secureanu, sînt frați. Și noi pățim aceleași lucruri”, povestește un angajat din Administrația Spitalelor, unde Eduard Armeanu a fost numit director.

Dar angajații nu vorbesc inițial și Secureanu este cel care îl scoate de urechi din joben pe Armeanu.

Un singur nume rostește Secureanu și ghemul începe să se deșire!

Nici măcar nu l-a rostit procurorilor, ci unor prieteni.

Dar cum totul e putred la Armeanu, de la angajarea în Primărie și pînă la trecutul său recent ca manager, el dispare imediat!

Chiar joi, în ziua în care Gazeta îi publică statutul de incompatibil, Armeanu e retras pe furiș de Gabi Firea, așa cum au șters numele lui Secureanu de pe statuia lui Eminescu de la Viena.

De ce pe furiș?

Pentru că Primăria nu răspunde cîteva zile la întrebările echipei și confirmă plecarea lui Armeanu abia după ce ea este publicată în ziar!

Primăria cere firmei lui Armeanu să-l detașeze pe Armeanu!

Angajarea lui Armeanu este genul de aparent-nimic care trădează complicități.

Aveau nevoie de o formă legală.

Și au făcut așa – în iulie 2016, Armeanu scrie, către Primărie, o cerere de detașare de la propria firmă MEDFAM Team SRL.

Iar cei de la ”Personal” din Primărie trimit o hîrtie către compania deținută de Armeanu să o întrebe dacă este de acord cu detașarea lui Armeanu!

Schema asta arată pînă unde se poate dilua legea.

De ce ascunde Gabriela Firea documentul avansării lui Armeanu ca director general?

Normal că MEDFAM Team SRL este de acord, așa că Primăria îl angajează pe Armeanu.

Numai că MEDFAM Team SRL este exact motivul pentru care întîi ANI și apoi Curtea de Apel și Înalta Curte l-au declarat incompatibil pe Eduard Armeanu.

Acest om este numit de două ori, fără concurs, că era detașat, întîi director administrativ și apoi director general interimar al celor 19 spitale care aparțin de Primăria Capitalei.

Deși Gazeta i-a solicitat documentul de la jumătatea săptămînii trecute, Primăria întîrzie să facă public actul oficial prin care Gabriela Firea l-a numit pe Eduard Armeanu director general interimar.

Orice apropiere de Armeanu este considerată toxică.

Nu e nici un mister de ce!

Citește articolul integral pe Tolo.ro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Tolo.ro: „Armeanu, pentru noi, este Secureanu 2! Ministerul Sănătății a trimis la DNA achizițiile făcute de directorul spitalelor bucureștene pe cînd era manager la SJ Ilfov”

  1. marcela

    Trucul cu detasarea de la privat la stat se practica pe scara mare. Explicatia: detasatul isi pastreaza salariul de la privat, care este foarte mare, cu mult mai mare decat salariile din sistemul public.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *