Adrian Popescu

Toleranta costa bani buni. 1,5 milioane euro pe an cost repatrierea infractorilor nostri

Numarul mare al infractorilor romani care au reusit sa fuga din tara sau au incalcat legea in alte state creste constant an de an, iar aducerea lor in Romania este o mare chetuiala pentru bugetul de stat. Ministerul de Interne estimeaza ca in urmatoarele 12 luni sunt necesari peste 1,5 milioane euro numai pentru transportul cu avionul a romanilor extradati de pe teritoriile altor state.

Inspectoratul General al Politiei Romane a lansat o licitatie publica pentru achizitionarea de „Servicii de transport aerian necesare deplasarii efectivelor IGPR (politisti – escorta) cu misiuni externe pentru aducerea in Romania a cetatenilor romani extradati de pe teritoriile altor state”.

Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), acordul se va incheia pe 12 luni, avand o valoare estimata de peste 1,5 milioane euro cu TVA.

Sunt vizate curse aeriene spre Austria, Belgia, Italia, Elvetia, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, SUA, Slovacia, Ungaria, Finlanda, Maroc, Israel, Canada, Lituania, Grecia, Marea Britanie, Belarus si Croatia.

Potrivit site-ului IGPR, in topul celor mai cautati romani si straini care au savarsit infractiuni pe teritoriul Romaniei se afla Omar Hayssam, intelorpul Ioan Clamparu (acesta se afla si pe lista celor mai cautati 26 criminali din lume intocmita de Interpol) sau Teohari Leonida (a inselat cu aproape 50 milioane euro bancile Dacia Felix si Credit Bank Bucuresti).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *