Romania Curată

Tinerii cer abrogarea modificărilor codurilor penale

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR), Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Comisia de Tineret a Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa” solicită Guvernului României să abroge de îndată Ordonanța de Urgență prin care au fost modificate codurile penale, înainte ca aceasta să producă efecte în totalitate, și încurajează tinerii, studenții și elevii să-și exprime opinia față de aceste acte, inclusiv protestând, în mod pașnic, se arată într-un comunicat a celor trei organizații.

Structurile semnatare consideră că atât conținutul, cât și modalitatea de adoptare a modificărilor codurilor penale denotă o atitudine sfidătoare la adresa instituțiilor, experților și organizațiilor care au exprimat puncte de vedere negative și au explicat daunele produse de un astfel de act, precum și a celor aproximativ 100.000 de cetățeni care au protestat.

Reprezentanții tinerilor consideră că decizia luată, în special dezincriminarea abuzului în serviciu în cazurile cu prejudicii de sub 200.000 lei, arată o dorință clară de salvare a unor funcționari și demnitari care au comis sau o să comită abuzuri și va aduce prejudicii majore atât societății, cât şi imaginii României, dacă nu va fi abrogată. CTR, ANOSR, CNE și CNT Cartel Alfa susțin protestele pașnice și îi încurajează pe toți cei care doresc abrogarea acestor modificări să li se alăture și să își exprime public punctul de vedere.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *