Romania Curată

Test fulger de cunoștințe generale, exclusiv pentru studenți! Dacă știi răspunsurile la întrebări, vino alături de noi. Mătura e binevenită ;)

Citește cu atenție întrebările de mai jos. Dacă știi răspunsul măcar la una dintre ele, te așteptăm mâine (miercuri, 27 mai, de la ora 10.00) la lansarea ediției a treia a Coaliției pentru Universități Curate. Pentru ca împreună să schimbăm măcar o parte dintre răspunsurile previzibile acum.

Așadar:

Știi cu cât se mai vinde un loc în cămin? E mai ușor să obții o informație de la SRI decât de la secretară? Câți profi își pun studenții să lucreze pentru propriile cercetări? Care e cea mai nouă metodă de copiat? Stâlpii din campus sunt tapetați cu “Vând lucrări de licență?” Cursurile sunt ținute de asistenți, iar profii n-au venit nici măcar să facă cunoștință cu voi? Fiii și fiicele profilor tăi și-au găsit deja un loc de muncă în universitate? „Ceaușescu e cu noi, predă-n amfiteatrul 2” sună cunoscut? Nota din catalog = Nota din examen + Numărul de cărți cumpărate de la Prof? Testul grilă s-a transformat în sinteză și cele „5 capitole” sunt de fapt 12? Trebuie să dai mai multă atenție (sau atenții) secretarei decât prietenei tale? Ți-au dublat taxa la jumătatea facultății? Cât costă o lucrare de licență sau master la tine în facultate? Admiterea la doctorat se face în sistem PCR (Pile, Cunoștințe și Relații)? Ai colegi care fac shopping pe pagini de vânzări licențe și nimeni nu a sesizat asta? “Ia fă o plimbare până la restanță!” – proful n-are chef să-ți admită contestația – sună cunoscut? Simți că ți-ai irosit 3 ani degeaba în amfiteatrele facultății? Crezi că diploma ta nu valorează mai mult decât o foaie de hârtie igienică? Te-ai săturat de afișe electorale în campusuri? Proful primește în sesiune doar plicuri cu euro?

Te așteptăm mâine (miercuri, de la ora 10.00), la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea din București, Șoseaua Panduri nr. 90) să ne răspunzi la cele de mai sus, cu ocazia lansării ediției a treia a Coaliției pentru Universități Curate. Vor fi prezenți: Alina Mungiu-Pippidi, Stere Gulea, Andrei Pleșu, Radu Gologan, Răzvan Bobulescu și reprezentanți ai studenților. 

Mai multe detalii aici.

Dacă nu reușiți să ajungeți mâine la lansare, rămâneți pe aproape și o să aflați cum vă puteți implica!

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Test fulger de cunoștințe generale, exclusiv pentru studenți! Dacă știi răspunsurile la întrebări, vino alături de noi. Mătura e binevenită ;)

 1. Ceianu Cornelia

  Câți profi își pun studenții să lucreze pentru propriile cercetări?
  ne explicati ce intelegeti prin aceasta ? Ar trebui studentii sa-si aiba „propriile „cercetari Sunt studentii utilizati ca sclavii pe plantatii ? ori mai exact , ce anume ?

  Reply
  • andra

   Nu e gresit sa introduci studentii si sa ii lasi sa lucreze alaturi de tine la cercetare. Doar sa le acorzi in final si lor niste credit. Altfel, sunt multi profesori care iau laurii pentru lucrari la care n-au ridicat un deget. Apoi da, ce e in neregula cu „propriile” cercetari ale studentilor? Ce, ai impresia ca nu sunt unii in stare si de asa ceva? Sau doar profesorii sunt niste mirobolanti extra mega invatati capabili de cercetare. Gandirea asta mediocra e moarte cercetarii romanesti. Nu va mai uitati la noi ca la niste paduchi. Paduchii astia va dau de mancare si uneori va si surclaseaza, pe voi, atotputernicilor si atotstiutorilor.

   Reply
 2. fanu

  1. intre 200-400 de euro
  2. SRI clar…sau daca stii cum sa atragi bunavointa secretarei…o cafea..o maslina o atentie…sau niste condimente exotice daca esti arab!
  3. toti? sau foarte multi…dar sunt si care iti rasplatesc munca..chiar si trecut acolo ca asistent de asistent…
  4. hands free…sau daca te ai bine tare cu secretara…afli subiecte, grile…din timp ;)
  5.stalpii si internetul…de prea mult timp
  6. Cursuri stagii…tot ce vrei…si daca vine profu/profa…este echivalentul unei maimute prost dresate sa apese ” next slide” (sunt si cazuri in care asistentul e dresat sa faca asta…tocmai pentru ca si un minim de dresaj necesita o oarecare inclinatie tehnica si interes)
  7. Fii si fiice de X.Y…au drumul liber la orice…tot felul de posturi, postulete….burse doctorale… sau rezidentiat pacalit prin metoda „asistent universitar” ->doctorat rezidentiat ->specialitate !!!! Posturi blocate pentru ca are de terminat..baiatu’ fata lu’….(incep sa ma enervez iar…)
  8.Relicve la tot pasul + carti la biblioteca (la care platesti ca pentru enciclopedia lumii) din anii ’50 ’60 (or fi de colectie si suntem noi ignoranti)
  9.Notele variaza atat de mult de la grupa la grupa si de la serie la serie..incat nici nu pot sa descriu…(incep sa fierb…)
  10. Bine ca secretara nu are aceleasi nevoi pe care le are prietena….ca nu stiu ce as putea face….:)))
  11. S-a marit taxa…s-au mutat sesiuni…s-au anulat sesiuni…dar cui ii pasa…studentii sunt acolo ca sa fie platitori de taxe si reexaminari…iar rolul examenelor este acela de a fi picate…nu de a testa niste cunostinte…
  12. Licentele se dau si dupa fata omului…un lucru bun…inveti sa negociezi.. ;)
  13. Diploma nu valoreaza nimic…dar am muncit pentru ea..am invatat singur 90% din timp si materie!

  Este o lipsa grava de mentori si dascali…maimute dresate se gasesc la tot pasul!(care mai cer si favoruri sexuale..vezi umf iasi)…

  Dar asta e tara…
  Politicul se crede stapan si elita, presa le sufla in fund, oamenii de cultura tac…scoala romaneasca e in deriva ,medicii se ascund in spatele in pacientilor si prospera in subteran…societatea civila e adormita,saracita, spalata pe creier…cele cateva exceptii ici colo nu sunt suficiente sa schimbe nimic…tara asta are nevoie de haos, nenorociri si razboi…ca abia apoi sa poata spera la altceva ….

  PS: cum imi iau diploma…dus mi-s!

  Reply
 3. Maria

  Da, exista profesori (cati – n-as putea spune) care isi pun studentii sa lucreze pentru lucrarile domniilor lor, de pilda, traduceri pentru lucrarile de doctorat. Personal, am fost implicata intr-o asemenea lucrare. Initial, am raspuns cu amabilitate si am lucrat saptamani intregi la traduceri. Am primit apoi alte si alte capitole de tradus. In momentul in care a inceput sesiunea am fost nevoita sa refuz (politicos, fireste), explicandu-i d-nei profesoare motivul pentru care sunt nevoita sa ma opresc din aceasta activitate. Mi s-a raspuns cu reprosuri si amenintari.

  La noi in facultate, costa 500 euro o lucrare de licenta.

  Da, am fost nevoiti sa acordam mai multa „atentie” secretarelor decat prietenilor.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *