Romania Curată

Tăriceanu a dat de probleme după ce s-a băgat în față la Direcția de Permise Auto, deși acolo era o coadă de 1000 de persoane

După ce a fost filmat joi de un reporter News.ro în timp ce a intrat pe ușa din spate a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV), pentru a-și schimba permisul auto, Călin Popescu Tăriceanu s-a trezit în mijlocul unui imens scandal. Asta pentru că la DRPCIV erau aproximativ 1000 de persoane în acel moment care așteptau să-și rezolve o problemă similară cu cea a președintelui Senatului.

După apariția înregistrării, Instituția Prefectului a spus că va face o anchetă pentru a vedea dacă s-a săvârșit vreo abatere disciplinară în acest caz. „Am solicitat la SRPCIV (serviciul Bucureşti) să ne facă o informare cu privire la cele rezultate din situaţia prezentată de dumneavoastră. În funcţie de ce mi se va comunica vom analiza natura faptelor. (…) Vom vedea exact ce s-a întâmplat, ce explicaţii vor da oamenii de acolo şi, în funcţie de analiză, vom dispune măsurile legale care se impun”, a declarat Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei pentru News.ro.

De asemenea, conducerea DRPCIV a anunțat luni că face verificări interne, pentru a vedea dacă vreunul dintre funcționarii instituției a încălcat legea, rezolvând dosarul lui Tăriceanu peste rând. „Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor s-a autosesizat în urma materialelor de presă apărute şi se efectuează verificări la nivelul direcţiei. La finalul acestor verificări vor fi anunţate rezultatele printr-un comunicat de presă. Sunt verificări interne”, a anunţat, luni, pentru News.ro, comisarul-şef Mihai Enache, purtătorul de cuvânt al DRPCIV.

Pe de altă parte, o avocată din București, Elenina Nicuț, a trimis, vineri seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunea de folosirea influenţei din funcţia de preşedinte de partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite. „Orice altă persoană străină de instituţie, care nu se bucură de influenţa şi autoritatea numitului Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, nu ar fi putut pătrunde cu autoturismul în curtea interioară a instituţiei, nu ar fi fost întâmpinat de un reprezentant al instituţiei, după cum nu ar fi putut intra în clădirea instituţiei pe o altă uşă de acces decât cea destinată publicului şi în afara programului de lucru cu publicul”, se arată în denunţul formulat de avocată.

Scandalul a luat amploare după ce, inițial, conducerea serviciului a refuzat să dea explicații despre cazul filmat de ziarist.  „Habar nu am despre ce vorbiţi. Nu ştiu nici măcar cu cine vorbesc, m-aţi sunat pe numărul personal şi nu cred că v-am dat eu numărul. În clădire sunt mai multe instituţii, nici nu ştiu dacă a venit la noi sau în altă parte”, i-a spus reporterului News.ro comisarul-șef Florin Rădulescu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCPCIV).

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Tăriceanu a dat de probleme după ce s-a băgat în față la Direcția de Permise Auto, deși acolo era o coadă de 1000 de persoane

 1. Camelian Propinatiu

  Amuzant ca presa română şi postacii ei află abia acum ca la permise si paşapoarte este cozi kilometrice, care exprima dispreţul Statului pt contribuabil, dar nu se cere nicăieri scurtarea lor ci doar capul frumos al lui Tariceanu, singura doleanţă fiind să ne pierdem toţi egal o zi sau mai multe p’acolo.

  Reply
 2. Iliovici Dan

  Umili si lingăi, când e vorba de un politruc cu ditamai funcția publica, aroganți și agresivi, nesimțiți și autoritari, in fața cetățeanului care pune o întrebare legitimă. Asta e atitudinea instituție publice SPCV…
  Generalul Oprea este viu și nevătămat!
  Ancheta internă?! Mai degrabă o încercare de a găsi soluții pentru mușamalizarea cazului, căutarea unor explicații cât de cât legale. Vedeți ce anchete interne a făcut Ministerul de interne in cazul Oprea…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *