Romania Curată

Sute de şoferi se îndreaptă spre Bucureşti dinspre Moldova, într-un marş de protest: „Moldova vrea autostradă!”

Sute de şoferi se îndreaptă spre Bucureşti dinspre Moldova, într-un marş de protest. Oamenii vor să atragă atenţia autorităţilor că estul ţării are nevoie de infrastructură rutieră, potrivit Digi 24.

Iniţiatorii manifestaţiei, două asociaţii din Iaşi, au trimis un set de solicitări către Guvern. Vor termene clare pentru realizarea autostrăzilor A7 şi A8, dar şi înfiinţarea unui Departament pentru Infrastructură în Moldova care să fie în subordinea directă a primului-ministru.

Pe traseul de aproape 400 de kilometri se vor alătura şoferi din 11 judeţe ale ţării. În jurul orei 17.00, protestatarii vor ajunge în faţa Guvernului.


Comunicatul campaniei:

Marș auto de protest către București pe 19 mai. Vino și tu!

Vrem autostrăzi in Moldova, vrem ca regiunea noastră să fie legată de Europa!

Un amplu marș de protest motorizat va avea loc pe 19 mai 2018, cu destinație finală Palatul Victoria din București. Sute de mașini sunt pregătite să plece din toate orașele Moldovei, după un program stabilit, cu joncțiune la Tișița la ora 12,00, după care coloana auto și moto se va deplasa către sediul Guvernului României.

Protestul este organizat de Asociațiile civice „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea Autostradă” și își propune să forțeze Guvernul, Ministerul Transporturilor și CNAIR/CNIR să pună în practică Masterplanul General de Transport al Românei, asumat și semnat, cu termene clare și deja de mult depășite, pentru construirea AUTOSTRĂZII CĂTRE EUROPA – autostrada A8, Iasi-Tg. Mureș și a autostrăzii NORD-SUD A7,pe ruta Ploiești-Suceava.

Autostrada A8 Iași-Tg Mureș este de importanță vitală pentru regiunea Moldovei, urmând să facă legătura cu Europa, și să permită investițiilor străine să treacă munții Carpați și mărfurilor din Moldova să ajungă mai rapid pe piața europeană.
Unde suntem acum? Nepăsarea, prostia și incompetența autorităților fac ca, deși s-a pornit un studiu de fezabilitate pentru A8 încă de acum 11 ani, lucrurile să stea, în anul Centenarului, fix ca acum 11 ani.

Nu s-a mai mișcat absolut nimic! Dar nimic!

Termenul de recepție asumat pentru A8 trebuia sa fie 2019.
Același lucru și pentru A7, Ploiești-Suceava, pentru care nu s-a licitat nici măcar Studiul de Fezabilitate. Aici s-a stabilit recordul mondial de incompetență – licitația a fost amânată de 15 ori, în 6 ani!

O mai mare batjocură pentru o regiune cu 5 milioane de cetățeni români nu s-a mai pomenit.

Marșul nostru trebuie să-i facă să înțeleagă că răbdarea moldovenească s-a terminat. Nu mai acceptăm nici o amânare, am așteptat destul, inutil și păcăliți de promisiuni.

Vino și tu să le arătăm că VREM AUTOSTRĂZI PENTRU MOLDOVA!


Mai multe detalii pe site-ul campaniei


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Sute de şoferi se îndreaptă spre Bucureşti dinspre Moldova, într-un marş de protest: „Moldova vrea autostradă!”

 1. Adrian

  Se pare că nu mai sunt salarii atractive în construcția infrastructurii, se spune la tv. Cât despre autostrăzile surpate, de ce s-ar repeta experiența ? Pe scurt, de ce s-ar ocupa tot statul fără vreo responsabilitate pe bune? Cu exproprieri la 1leu metrul pătrat, cu inspecție în construcții ineficientă, cu trasabilitatea agregatelor nepusă „pe tapet”. Ceea ce nu-nseamnă că n-avem tot dreptul la o „țară ca afară”, în urma tratatelor semnate în ultima sută de ani, cel puțin.

  Reply
 2. habarnistii aia nici macar nu stiu ce le trebuie si altii le spun ce sa ceara

  Moldova nu are nevoie de autostrazi la Tg.MUngaria si PLOiesti ! Are nevoie de o legatura cu restul UE, in cel mai scurt timp posibil – NU peste inca O 100 de ani, dupa penerarea Ceahlaului! – , de un culoar de transport prin Ucraina si o AUTOSTRADA LA GALATI PORT, daca nu la Constanta si Odesa.

  Reply
 3. Trans...FagarashanuL

  Care e cel mai mare munte din ROMANIA si care din toata MOLDOVA? Care e cel mai marea DeaL din toata Rep.Moldova? si de ce sa trecem muntii in regim de autostrada, pe unde se poate si e mai convenabil, cum Dunarea inainte de a fi gata Autostrada Soarelui, cand putem sa Lichim Fagarashii cu betonul ramas dupa finalizarea Barajului de la Vidrarul? De ce sa ocolim cel mai mare DEAL din TOATA Rep.Moldova, cand altul mai mic n-au gasit, daca la Ungheni e Buricul Universului? Nu vi se par necurate chestiile astea, nu va miroasa a sabotare feroce din interior in folosul dusmanilor Romaniei a statului NATIONAL tv si a romanilor ca o natiune? Cat tupeu trebuie sa ai ca sa vorbesti/ sa CERI in numele MOLDOVEI fara niciun drept?

  Reply
 4. Mircea Popescu

  Baietii isi fac banii din studii de fezabilitate si consultanta, de ce sa se complice construind ceva?
  Populatia se pare ca nu intelege. Nu are voie sa mai protesteze. Ar trebui sa fie mai atenti la semnalele danjarmeriei.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *