Adrian Popescu

Surprize placute pentru parlamentari Transport aerian cu charter sau VIP, cazare la hotel de 5 stele in strainatate

Recent, premierul Victor Ponta declara ca bugetul Parlamentului va fi redus, chiar daca numarul deputatilor si senatorilor a crescut, depasind toate previziunile. Ca nu este asa o demonstreaza cheltuielile prevazute deja pentru anul viitor. Milioane de euro se vor duce pe plimbarile alesilor prin strainatate (sunt incluse zboruri VIP si charter, cazare in hoteluri de 4-5 stele), carburanti auto si achizitii de masini noi.

Un milion de euro pe calatorii cu avionul

Camera Deputatilor este dispusa sa cheltuiasca suma de 5 milioane de lei fara TVA (peste un milion de euro), pentru achizitionarea biletelor de avion, necesare deplasarii in strainatate a alesilor nostri. Potrivit datelor de pe SEAP, Camera Deputatilor va semna un acord cadru cu o firma privata, iar durata contractului se intinde pe doi ani.

Nu vor fi insa vorba doar de simple deplasari in exterior. Firma care va castiga contractul trebuie sa ofere si servicii de top:

– vor fi rezervate locuri la clasa business si nu sunt acceptate companii sau zboruri tip „low cost”;

– posibilitatea asigurării de transport aerian special VIP sau charter;

– prestatorul de servicii va rezerva cazarea deputatilor în locaţiile comunicate de organizatorii acţiunii sau de misiunile diplomatice ale României în străinătate, sau în apropierea sediilor organizaţiilor internaţionale, în regim single, de regulă, la hoteluri de 4-5 stele.

– asigurare medicala gratuita.

Presa a relatat in mai multe randuri ca deputatii si senatorii au efectuat in legistalurile anterioare deplasari in locuri „exotice”, sub acoperirea unor evenimente oficiale. Astfel, printre destinatiile parlamentarilor romani amintim Tibet, Cambodgia, Thailanda, Vietnam, Panama, Senegal, Kazahstan, Turkmenistan sau mult mai „clasica” Coasta de Azur.

O jumatate de milion de litri de benzina si motorina

Intr-un document postat pe site-ul e-licitatie.ro, Camera Deputatilor previzioneaza ca in anul 2013 are nevoie de o mare cantitate de combustibili auto (benzina si motorina), undeva intre 370.0000 litri (minim) si 492.100 litri (maxim). Suma necesara pentru achizitionarea carburantilor este de pana la 2,5 milioane lei fara TVA.

Masini noi pentru senatori

In luna octombrie 2012, Senatul a aprobat achizitionarea a 150 de masini pentru parlamentari si pentru aparatul de lucru al acestei Camere. Comanda va trebui marita, avand in vedere ca numarul senatorilor a crescut de la 137 la 176, in urma recentelor alegeri parlamentare. Si Camera Deputatilor trebuie sa cumpere aproximativ 70 de masini, pentru noii parlamentari, aparuti peste numarul prevazut.Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Surprize placute pentru parlamentari Transport aerian cu charter sau VIP, cazare la hotel de 5 stele in strainatate

 1. CETATEANUL

  In spatiul public romanesc lipsesc, RUSINEA, BUNUL SIMT, respectul fata de PRINCIPII si REGULI morale. Lipseste buna credinta si respectul fata de cele 10 porunci biblice PE CARE NICI BISERICA nu le respecta in toatalitate ei. TALIBANISMUL si TICALOSIA practicate dupa 1989 in GUVERNAREA Ro se datoreaza lipsei de cultura, civilizatie, caracter si inteligenta la nivelul colectiv al natiei. FARA CREDIBILITATE, COMPETENTA, EXIGENTA si MORALITATE, fara ACESTE INGREDIENTE STRICT NECESARE unei evolutii pozitive, ROMANIA NU VA PUTEA PROGRESA, surprizele pot fi din cele mai neasteptate pentru majoritatea romanilor dar si a TICALOSILOR.

  Reply
 2. om sarac

  Nu cred ca mai avem echivalent pe Planeta Pamant.Cum poate minti PM ca nu se vor suplimenta fondurile ptr.atatia parlamentari,cand el deja a „aranjat”ptr alesii neamului toate astea?Si totusi nu cred ca romanii au fost asa de naivi la alegeri,ci mai indata la procesele verbale de numarare a voturilor,dupa semnarea acestora,s-au mai adaugat una sau doua cifre in dreptul usl.Ar trebui prin sondaj renumarate voturile si comparate cu nr.inscris in pv.

  Reply
 3. stefansohaciu

  ai e nevoie sa repet ca Victor Ponta minte de inghiata putul cum bine zice nenea Iancu. Si vor veni si altele, fiindca s-a format ca in 1946, Blocul partidelor democratice. Atunci : pcr, pnl (Tatarascu ) psd Stefan Voitec, Lothar Radaceanu ), partidul national popular s.a. Acum osd, Ion iliescu, pnl, Crin Antonescu, pc, Dan Voiculescu, punr,general Oprea, pntcd, Ciorbea, s.a.egal usl. Scopul lor final nu a fost si nu va fi decat acela declarat de ambele formatiuni : lichidarea oricarei opozitii.
  Atunci au indepartat ,, ultimul stalp al reactiunii M.S Regele Mihai I, acum preseditele T. Basescu, procapitalisti, proocidentali, proamericani. Asta-i tot

  Reply
 4. Angela Niculescu

  Nimic nou sub soare:avem din nou ceea ce meritam.Pe acesti mincinosi i-a votat poporul,pe ei ii vom imbogatii.
  Chiar credeti ca „noii” nostri conducatori stiu ce este dragostea fata de patrie si popor,ce este credinta in Dumnezeu,ce este morala,intelepciunea si smerenia ?
  Doar „Cineva,acolo sus,ne iubeste” ,aici….nici macar noi nu ne stim iubi.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *