Romania Curată

SUPER-OFERTĂ: Trei Tururi ale Marilor Tunuri într-o singură zi! Hai cu noi!

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, de la ora 11.00, România Curată invită constănțenii, craiovenii și ieșenii la Turul Marilor Tunuri date în aceste trei orașe.

Pentru această călătorie ”turistică”, România curată pune autocare la dispoziția cetățenilor cu spirit civic, iar traseul este mai inedit. Vom vizita câteva din țepele trase Constanței, Craiovei și Iașului de șmecherii tranziției.

La final, le vom scrie și trimite politicienilor locali o scrisoare deschisă în care cetățenii fiecărui oraș le vor spune ce trebuie să facă după ce-și vor ocupa funcțiile în administrația fiecărui oraș vizitat. Turul este civic, deci candidații, oricine ar fi ei, nu sunt așteptați în excursie. Le vom trimite însă ulterior, tuturor, propunerile noastre.

Vino și tu să contribui pe parcursul Turului la conținutul scrisorii către clasa politică din orașul tău!

Să le facem viitorilor aleși locali lista de TO DO!

Pentru a putea participa la CONSTANȚA înscrie-te folosind acest link: http://goo.gl/forms/Ox9OoIrzd5

Plecarea este la ora 11.00 de la Tomis Mall (Strada Stefan cel Mare 36-40, latura dinspre Strada Mihai Viteazu; autocarul staționează de la ora 10.30). Vă invităm să descoperiți orașul lui Ovidius, pe care marele poet l-a cântat în scrierile sale. Din păcate, și glasul lui ar fi amuțit dacă ar mai fi trăit și ar fi descoperit kitsch-ul care a acaparat zidurile cetății. În oraș s-a construit haotic, fără niciun fel de arhitectură. Simbolul orașului și una din cele mai frumoase construcții ale României, Cazinoul, este o ruină. În schimb, pe spațiile verzi s-au ridicat blocuri și mall-uri. Continental, hotelul ridicat în punctul 0 al orașului, a fost ras de pe fața pământului după ani de procese prin instanțe. Plaja, bun de interes public, a fost ciopârțită, și un afacerist a primit aviz pentru ridicarea unui hotel pe nisip. Foștii conducători ai județului și ai orașului sunt cercetați în mai multe dosare penale, de nici ei nu le mai știu numărul.

Pentru a putea participa la CRAIOVA link-ul pentru înscriere este acesta: http://goo.gl/forms/YXvcM3QK5W

Ne întâlnim cu toţii în sâmbătă, la ora 11.00, în parcarea din faţa Primăriei. Craiovenii vor afla ce se întâmplă cu Parcul Romanescu și de ce nu se mai termină odată calvarul de la Bariera umilinței. Dar nici cel de pe Calea București. Vom afla de ce orașul este plin de gropi și de gunoaie, iar autoritățile nu fac nimic. Vom trece către Aleile din Parcul Tineretului care duc către Water Park și vom discuta ce este de făcut pentru ca parcarea de la Water Park să nu mai fie plină de moloz, nisip, resturi de materiale de construcții și gunoaie. Parcarea subterană, Calea Bucureşti, linia de tramvai. Sunt doar câteva dintre proiectele finanțate din fonduri europene care au suferit modificări importante, iar craiovenii asistă la bătaia de joc pe bani europeni.

Pentru a putea participa la IAȘI te invităm să completezi formularul de la acest link: http://goo.gl/forms/rzsTPfeX2W

Pentru plecarea de la ora 11.00, autocarul este parcat la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri”. La Iași, la cererea publicului, este al doilea Tur al Marilor Tunuri. Rea intenție, ignoranță, dezinteres,  toate acestea au făcut ca fabricile de Țigarete, de Bere și Nicolina să-și închidă porțile, să fie lăsate în paragină, urmând drumul dispariției. Clădiri industriale, care erau considerate de patrimoniu, nu mai există; au rămas în picioare doar în amintirea foștilor lucrători. Pe lângă cele trei obiective, organizatorii  au mai așezat pe harta tunurilor ieșene și  povestea teilor tăiați pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.  Tot în centrul orașului, pe același pietonal, se va povesti despre dosarele și problemele cu justiția pe care le au Gheorghe Nichita  – primarul suspendat al Iașului și Cristian Adomniței – președintele suspendat al Consiliului Județean. Cei doi erau considerați, la un moment dat, cei mai influenți oameni politici locali.

Vă așteptăm și cu alte „surprize” cel puțin la fel de picante! România Curată vă pune la dispoziție un ghid care va prezenta în fiecare autocar ”obiectivele turistice”. Vom vizita, filma, fotografia şi populariza obiectivele vizitate.

Călătoria este gratuită. Numărul locurilor fiind limitat, participarea se face în ordinea înscrierii. Confirmarea va fi transmisă prin email, la adresa indicată de fiecare în formular.

Vino și tu să vezi cu ochii tăi consecințele abuzurilor și corupției din oraș și să contribui pe parcursul Turului la conținutul scrisorii către clasa politică constănțeană, craioveană și ieșeană!

Pentru detalii, scrieți-ne pe adresa contact@romaniacurata.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *