Cristian Ghingheș

Studenții ies la rampă și îl acuză pe ministrul Ionuț Stroe de trădarea tinerilor chiar de ziua lor

După ce Ministerul Tineretului și Sportului pe care îl conduce a amânat în ajunul Zilei Tineretului, prin semnătura secretarului de stat din subordine, adoptarea regulamentului care ar pune în ordine situația patrimoniului UTC din ograda fundațiilor pentru tineret, Ionuț Stroe a intrat sub lupa studenților reprezentanți de la Uniunea Națională a Studenților din România. Aceștia îl acuză de trădare și pun în discuție anumite interese ascunse pe care factorii decizionali par să le aibă după prelungirea dezbaterii publice a actului normativ cu încă două luni.

Am povestit chiar de Ziua Tineretului ce a livrat MTS de Ziua Tineretului: abuz în serviciu și promisiuni neonorate.

Comunicatul UNSR:

Dezbaterea publică în ceea ce privește proiectul regulamentului de aplicare a Legii nr. 146/2002 privind regimul juridic al fundațiilor județene pentru tineret a fost prelungită prima dată în Martie 2020 pentru 15 de zile până pe data de 30 Aprilie 2020 iar apoi cu încă 60 zile, pentru a doua oară. Această decizie a fost motivată de Andra-Mihaela Costache, secretar de stat cu atribuții pe secțiunea de tineret în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului și cea care se află la cârma acestui proiect, prin solicitarea unei fundații de a avea o dezbatere publică față în față.

Aceste prelungiri făcute la insistențele fundațiilor de tineret care dau dovadă de interese ascunse ne îngrijorează și simțim o urmă de trădare din partea Domnului Ministru Ionuț Stroe care ignoră vocea tinerilor și astfel sunt puse sub semn de întrebare intențiile Ministerului Tineretului și Sportului. Luând în calcul starea de urgență, considerăm că procedeele necesare dezbaterii publice ar putea fi adaptate pentru mediul online astfel am putea finaliza regulamentul într-un mod eficient.

Digitalizarea administrației este o necesitate în aceste vremuri deoarece ne confruntăm cu o situație instabilă și nu putem ști, cu precizie, cât timp vor mai exista restricțiile legale de liberă circulație sau adunările cu un număr mare de participanți. Astfel, amânarea nu este o soluție! Așteptăm ca la finalul celor 60 de zile vom avea într-un final noul regulament pentru aplicarea Legii 146/2002.

În luna martie, după scoaterea în dezbatere publică a regulamentului, Uniunea Națională a Studenților din România a salutat inițiativa de a reglementa regimul juridic al fundațiilor de tineret, așa cum prevede legea ce nu a fost aplicată timp de 18 ani de zile.

UNSR reunește peste 60 de asociații studențești și de tineret din 14 centre universitare ale țării, printre scopurile organizației numărându-se dezvoltarea și afirmarea profesională, respectiv evoluția cunoașterii și cercetării în condițiile respectării statului de drept și a drepturilor omului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *