Adrian Popescu

Sotul unei procuroare este acuzat de santaj, camatarie si sechestrare de persoane

Procurorii DIICOT au efectuat marti descinderi in Bucuresti, fiind ridicate 10 persoane care fac parte dintr-o grupare ce se ocupa cu santajul si camataria. Liderul acestei grupari este Aurelian Ciuca, iar sotia acestuia este Viviana Stefania Ciuca, sef sectie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

In declaratia de avere depusa in iunie 2011 de Viviana Ciuca, Aurelian Ciuca apare la rubrica “sot/sotie”, insa potrivit unor surse judiciare acestia ar fi divortat chiar la inceputul lunii decembrie 2011.

Potrivit DIICOT, Aurelian Ciuca este acuzat de santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si abuz in serviciu, dupa ce impreuna cu mai multi indivizi, printre care se afla si un politist de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase, l-a santajat pe administratorul unor societati comerciale, avand ca obiect de activitate constructii si consultanta in constructii, sa plateasca in mod constant sume considerabile de bani cu titlu de imprumut si dobanzi nedatorate in realitate.

Fiind amenintat si agresat constant de catre membrii gruparii, administratorul a incheiat contractele de imprumut cu garantie imobiliara si le-a platit acestora, in numerar sau prin virament in conturi bancare, diferite sume de bani.

Tot in contul acestor datorii inexistente, Aurelian Ciuca a pus mana pe trei masini de lux ale administratorului.

Gruparea condusa de sotul magistratului ar mai fi santajat alte doua persoane, printre care si un avocat sa le plateasca mai multe sume de bani.

Prejudiciul cauzat de Aurelian Ciuca si gruparea sa se ridica la un milion de euro.

Potrivit ultimei declaratii de avere, Viviana Ciuca a incasat in 2010 un salariu anual de 119.430 lei, alti 1.014 lei reprezentand venituri in afara functiei de baza si o alocatie pentru cresterea copilului de 504 lei.

Magistratul are un apartament in Bucuresti, detinut in coproprietate cu Aurelian Ciuca, si un autoturism Renault Megane.

In declaratia de avere depusa in 2010, procuroarea a mentionat ca sotul ei a incasat un salariu de 5.013 lei de la firma SC Karina Exchenge 2000 SRL.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *