Romania Curată

Sorin Paveliu (SAR) cere anchetă DNA și sigilarea dezinfectantelor produse de Hexi Pharma, în urma dezvăluirilor Tolo.ro

Sorin Paveliu (Societatea Academică din România) solicită ca DNA să facă o anchetă în urma dezvăluirilor publicate astăzi pe blogul lui Cătălin Tolontan, precum și să dispună sigilarea tuturor dezinfectantelor incriminate în respectivul articol, existente în spitalele din întreaga ţară. Medicul mai spune că, în mod normal, dacă dezvăluirile se confirmă, patronul firmei Hexi Pharma ar trebui să fie chiar arestat și ar trebui să i se ofere șansa unei reduceri a pedepsei în eventualitatea în care va recunoaște șpăgile pe care le-a dat, dacă le-a dat, în sistemul sanitar românesc. Asta pentru că, mai credere Sorin Paveliu, descoperirea că multe din substanțele dezinfectante folosite în spitale sunt în realitate diluate, arată că lipsa de transparenţă, minciunile şi compromisurile din spitalele româneşti generează corupţie şi mii de decese din cauze administrative, supra-adăugate bolilor.

Sorin Paveliu le mai cere și premierului și președintelui să ia atitudine și să informeze opinia publică în legătură cu măsurile care se iau în acest caz.

O investigație realizată de o echipă de jurnaliști de la GSP a demonstrat că dezinfectantele furnizate spitalelor din România de compania Hexi Pharma, cel mai mare producător de dezinfectante din România, au o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă. Ziariștii publică și două documente interne ale firmei care dovedesc acest lucru. Mai mult decât atât, potrivit investigației, direcțiile de sănătate publică din țară au închis ochii până acum la aceste nereguli.

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Sorin Paveliu (SAR) cere anchetă DNA și sigilarea dezinfectantelor produse de Hexi Pharma, în urma dezvăluirilor Tolo.ro

 1. Ionas

  In Eomania nu ar trebui sa existe niste norme in privinta substantelor dezinfectate ?
  Oare in Romania exista o organizatie care sa verifice calitatea substantelor dezinfectante existente in utilizare in spitale, clinici dispensare ?
  Oare in Romania personalul spitalelor, dispensarelor si cabinetelor au minimele cunostinte in folosirea substantelor dezinfectante ?

  Daca nu, suntem alaturi de tarile subdezvoltate, in special cele din Africa si Asia de sud est.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *