Romania Curată

Sorin Oprescu scapă de arest! Judecătoarea Viorica Costiniu l-a plasat în arest la domiciliu pe primarul suspendat al Capitalei

Primarul suspendat al Capitalei va ieși astăzi din arest și va fi cercetat în continuare în stare de arest la domiciliu. Asta a decis judecătoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel București, care i-a admis contestația la decizia de prelungire a mandatului de arestare preventivă. Oprescu a fost eliberat din arest de soția fostului judecător Florin Costiniu, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul senatorului Cătălin Voicu.

Deși DNA a cerut ca Viorica Costiniu să nu mai intre în dosarele instrumentate de DNA, Consiliul Superior al Magistraturii a respins această cerere. În multe cazuri, Viorica Costiniu a luat decizii împotriva DNA.

Conform judecătorilor, Sorin Oprescu va executa arestul la domiciliu în locuința sa din strada Popa Savu.

Iată extrase din minuta judecătoarei:

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Oprescu Sorin Mircea împotriva Încheierii de şedinţă din 21.10.2015 dată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr.36603/3/2015. În baza art.242 alin.2 raportat la art.202 C. pr. pen., art.218 şi urm. C. pr. pen. cu referire la art.223 C. pr. pen. înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Oprescu Sorin Mircea, aflat sub puterea MAP nr.501/UP/06.09.2015, cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, conform art.222 C. pr. pen., care începe să curgă de la data punerii în libertate a acestuia. 1. În baza art.218 C. pr. pen. cu referire la art.221 C. pr. pen., pe durata arestului la domiciliu, care se execută în municipiul Bucureşti, str. Popa Savu nr.42, sc.1, et.3, ap.4, sector 1, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, are următoarele obligaţii:

– să nu părăsească imobilul unde locuieşte fără permisiunea organului judiciar care dispune prezenta măsură sau în faţa căruia se află cauza şi să se supună restricţiilor stabilite;

– să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat;

– să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martorii, precum şi cu alte persoane care se stabilesc de organul judiciar;

– să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.”

Sorin Oprescu este anchetat de procurorii anticorupție pentru luare de mită, spălare de bani și aderare la un grup infracțional organizat. Procurorii au pus sechestru asigurător pe casa lui Sorin Oprescu, în vederea confiscării extinse, au precizat sursele citate.

Primarul general al Capitalei a fost arestat preventiv pe 6 septembrie pentru luare de mită. Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată luni la Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea sa şi o persoană de încredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denunţat.

Persoana care i-ar fi dus banii lui Sorin Oprescu ar fi şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa. Sorin Oprescu a fost ulterior oprit în trafic, în noaptea de 5 spre 6 septembrie, iar asupra sa ar fi fost găsită suma de 5.000 de euro din banii care ar fi fost primiţi ca mită, conform anchetatorilor.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Sorin Oprescu scapă de arest! Judecătoarea Viorica Costiniu l-a plasat în arest la domiciliu pe primarul suspendat al Capitalei

  1. POPOVICIU DORIN

    Noi chiar am crezut ca va fi trmis la ghilotina, dar NU, il astepta o pedepsa mult mai mare ARESTUL LA DOMICILIU, noroc cu LEGEA, nu-i asa?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *