Romania Curată

Sorin Oprescu are noi capete de acuzare, pe lângă luare de mită: spălare de bani și aderare la un grup infracțional organizat

Sorin Oprescu este anchetat de procurorii anticorupție pentru două noi infracțiuni: spălare de bani și aderare la un grup infracțional organizat. Anchetatorii au extins, astfel, cercetările împotriva primarului suspendat al Capitalei.
mai mult, procurorii au pus sechestru asigurător pe casa lui Sorin Oprescu, în vederea confiscării extinse, au precizat sursele citate.

„Voi solicita procurorilor, săptămâna viitoare, audierea lui Sorin Oprescu în legătură cu elementele şi acuzaţiile aduse de DNA până în acest moment, audiere ce nu a avut loc până acum la procuror, ci doar în faţa judecătorilor de depturi şi libertăţi. Este stabilizat medical din acest punct de vedere şi suntem pregătiţi pentru această chestiune”, a spus Alexandru Chiciu, avocatul lui Sorin Oprescu.

Avocatul a mai arătat că, din punctul de vedere al apărării lui Sorin Oprescu, „ancheta are un curs unidirecţional”, în sensul în care, deşi s-au solicitat patru martori ce puteau confirma teza apărării, aceştia au fost respinşi, la fel fiind respinsă şi confruntarea cu denunţătorul.

Primarul general al Capitalei a fost arestat preventiv pe 6 septembrie pentru luare de mită. Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată luni la Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea sa şi o persoană de încredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denunţat.

Persoana care i-ar fi dus banii lui Sorin Oprescu ar fi şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa. Sorin Oprescu a fost ulterior oprit în trafic, în noaptea de 5 spre 6 septembrie, iar asupra sa ar fi fost găsită suma de 5.000 de euro din banii care ar fi fost primiţi ca mită, conform anchetatorilor.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Sorin Oprescu are noi capete de acuzare, pe lângă luare de mită: spălare de bani și aderare la un grup infracțional organizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *