Adrian Popescu

Sorin Frunzăverde, pus sub acuzare de DNA pentru presiuni puse asupra primarilor să realizeze ”cota” de voturi

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost pus oficial sub acuzare de DNA, pentru că l-a pus pe un subaltern (Ionesie Gheorghioni, vicepreşeditnte al CJ) să făcă presiuni asupra primarilor din judeţ, în scopul de a obţine cât mai multe voturi în favoarea lui Klaus Iohannis, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014.

Deocamdată, procurorii au decis ca Frunzăverde să fie cercetat sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la şantaj şi folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în vederea obţinerii unui folos necuvenit. În schimbul voturilor, Frunzăverde le-a promis primarilor că vor avea prioritate la repartizarea unor sume de bani din bugetul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Mai mult, Frunzăverde este acuzat că l-a pus pe Ionesie Gheorghioni să-i şantajeze pe primarii care au părăsit PNL, ameninţându-i că, dacă nu vor face demersuri în vederea obţinerii unor rezultate favorabile lui Iohannis la turul secund al alegerilor prezidenţiale, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Judeţean în anii 2015-2016.

De menţionat că Ionesie Ghiorghioni a fost prins marţi de procurorii DNA în timp ce primea mită de la un om de afaceri, el fiind ulterior arestat preventiv. Anchetatorii au dovezi că, în perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, Ionesie Ghiorghioni a primit ca mită suma de 200.000 lei, reprezentând un procent de 10% din valoarea unor contracte primite de firma omului de afaceri, CamandImpex Reşiţa. Contractele reprezentau lucrări de întreţinere şi deszăpezire drumuri.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Sorin Frunzăverde, pus sub acuzare de DNA pentru presiuni puse asupra primarilor să realizeze ”cota” de voturi

 1. Tempor

  La ce drumuri proiectate cu gropi a facut Camand-ul in Resita la marea asfaltare de acu’ cativa ani pesemne ca acum nu s-au inteles la suma mitei care era in joc!

  Reply
 2. Zana Apelor

  Asta-i din aceeasi mafie cu deputata Schelean, asociata la Alset Energy, care trage toate sforile ilicite ca sa fie lasata sa distruga raurile din situl Natura 2000 Tarcu, ca sa-si mai rotunjeasca averea cu banii platiti de romanul amarat pentru certificatele ”verzi” de pe factura de energie electrica.

  Reply
  • Ovidu

   Am auzit ca baiatul asta are si un grad mare in masonerie. Credeam ca tipii astia atat de superiori celorlalti nu se dedau la potlogarii. Ce-o sa zica fratii lui? Sper ca Justitia sa nu se lase influentata de nimeni. Oare se va putea?

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *