Romania Curată

SONDAJ RC: Penalul Liviu Dragnea trebuie să-și dea demisia de la conducerea PSD?

Condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea la doi ani de închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumul a stârnit numeroase controverse. Pe de o parte, există acuzații că ar fi fost vorba de un proces politic, în contrapondere cu opiniile conform cărora, de fapt, pedeapsa e prea mică și faptul că e ”cu suspendare” o lipsește de efecte. Pe de altă parte, numeroase voci, atât din rândul politicienilor, inclusiv colegi de partid, consideră că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze de la conducerea PSD și susțin că dacă nu o va face, acest lucru va influența performanța partidului la alegerile locale și, în toamnă, la cele parlamentare.

România Curată vrea să cunoască și opinia voastră pe aceste subiecte și vă roagă să răspundeți la întrebările de mai jos (atenție, la primele două întrebări e posibil un singur răspuns, la ultima întrebare e permis răspuns – nu vot – multiplu, maxim trei răspunsuri). De asemenea, așteptăm opiniile voastre și la secțiunea ”comentarii”.

Considerați corectă condamnarea la doi ani de închisoare, cu suspendare, a lui Liviu Dragnea?

View Results

Loading ... Loading ...

Considerați că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze de la conducerea PSD?

View Results

Loading ... Loading ...

Considerați că dacă Liviu Dragnea rămâne în funcția de președinte al PSD, acest lucru va influența rezultatele alegerilor locale?

View Results

Loading ... Loading ...

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

12 thoughts on “SONDAJ RC: Penalul Liviu Dragnea trebuie să-și dea demisia de la conducerea PSD?

 1. adrian

  Am si eu o intrebare: asta e cel mai grav dosar al lui Dragnea? Ca daca e sa se retraga superbaronul din cauza unei condamnari in care i se imputa ca e folosit datele personale din listele electorale pentru a mobiliza lumea la vot (adica adresa, sa-si trimita agentii electorali) drept sa spun nici mie nu mi se pare mare lucru. In alte tari e legal. Si e cam rusinos la cate a facut el cand era la Ministerul Dezvoltarii sa nu existe nici un dosar serios si sa fie scos din joc cu asa ceva.
  Altfel sondajul e cam lung, fratilor, pare ca un Eurobarometru la care fiecare amator de prin Comisia Europeana mai pune si el cate o intrebare.

  Reply
  • IUDITA

   Insemneaza ca nu te deranjaza hotii. Si folosirea datelor tale personale de alta persoana este ilegala (fara acordul tau). Orice hotie sau ilegalitate trebuie pedepsita daca vrem sa scapam de renumele pe care-l avem in lume.

   Reply
 2. Georgescu Viorel

  nu pentru acest „dosar” si aceasta condamnare trebuie sa se retraga Liviu Dragne, ci pentru ca domnia sa nu are legatura cu doctrina de stanga..la fel si domnul Zgonea, un parvenit, un „aristrocrat al proletariatului”..astia sant mai periculosi decat aristrocratii veritabili..parveniti…

  Reply
 3. george

  Daca ma gindesc la Dincu, Zgonea si Maior in fruntea PSD deja ma gindesc ca penalul Dragnea e perfect pentru partidul ce o sa vina la conducerea Romaniei din toamna.

  Reply
 4. NU contăm la noi în țară

  O întrebare se desprinde citind articolele dvs.: DE CE A FOST JUDECAT PRIMIND PEDEAPSA DUPĂ VECHIUL COD?. pentru că e mai faforabil pentru sărăcuțul de el vechiul cod?. Dar parcă nu se tot spune că suntem egali în fața legii, ăsta de ce are regim preferențial?. JUSTIȚIA, în acest caz și nu numai, O MARE RUȘINE!

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ NU contăm la noi în țară: aplicarea legii penale mai favorabile nu este ”un regim preferențial” – legea penală mai favorabilă se aplică tuturor cetățenilor și pentru orice infracțiune; e o excepție de la principiul ne-retroactivității legii din următoarele considerente: 1) dacă legea mai veche nu prevedea că o anumită faptă este infracțiune, cine a săvârșit acea faptă înainte ca legea să o incrimineze nu poate fi condamnat pentru ce nu era interzis de lege în momentul săvârșirii faptei 2) dacă o faptă a fost considerată la un moment dat infracțiune, dar de la un anumit moment dat nu, e absurd să pedepsești pe cineva pt. ceva care nu mai e considerat a reprezenta pericol social în momentul judecării 3) situațiile de la punctele 1) și 2) sunt valabile și când faptele sunt prevăzute ca fiind infracțiuni și în legea veche și în legea nouă, dar se schimbă mărimea pedepselor;
   așadar, strict în ceea ce privește aplicarea legii penale mai favorabile nu este ”un regim preferențial” în cazul lui Dragnea

   Reply
 5. MIRCEA POPESCU

  Imunitatea pentru cercetarea penalilor, alesi ai poporului, metamorfozarea semidoctilor puscariasi cu gulere albe in scriitori carora li se reduce pedeapsa, dar mai ales SUSPENDAREA, sunt stimulentele de baza pentru generalizarea si permanentizarea hotiei la nivel inalt in Romania.

  Reply
 6. lucia

  Sa fim seriosi oameni buni, Dragnea NU a fost condamnat pentru ca ” a indemnat cetatenii sa iasa la vot”, asa cum afirma el si sustinatorii sai cu ofensa in glas; dosarul are cel putin 11 capete de acuzare, printre care utilizarea CNP-urilor unor persoane DECEDATE, oameni care au votat de 7 ori pe diverse liste suplimentare, folosirea semnaturilor false – exista numerosi martori care sustin ca n-au fost la vot si totusi apar pe liste ca au votat – daca asta nu e FRAUDA, atunci ce mai e? Si un om ca asta, care a fraudat o campanie, sa conduca DIN NOU , ALTA CAMPANIE DE ALEGERI ELECTORALE? Mi se pare strigator la cer, nu suntem sanatosi la cap, punem lupul paznic la oi. Chestia asta „CU SUSPENDARE”, pentru care lui nu-i pasa nici cat negrul sub unghie, mie mi se pare o SFIDARE la adresa tuturor romanilor, o bataie de joc. Ar trebui scoasa din codul penal.

  Reply
 7. Groza

  Presedintele a intrebat:”Pe cine sa desemnez premier?”Iar poporul PSD-ist a strigat”Pe Liviu,comdamnatul!!”Au trecut 2000 de ani si poporul continua sa aleaga condamnarul.Ba mai mult au ales si decedat.Deci Inalt Prea Sfintia Sa sa faca diligenta la Cel de Sus sa-l invie ca asa a votat poporiul.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *