Romania Curată

SONDAJE: Avans consistent al lui Nicușor Dan în fața lui Predoiu, în două testări diferite. Cât de mare e diferența

Nicușor Dan se află pe a doua poziție în opțiunile bucureștenilor pentru funcția de primar, devansându-l pe candidatul PNL, Cătălin Predoiu, cu peste 5 procente. În privința partidelor PNL și USB se află, practic, la egalitate, diferența fiind de mai puțin de jumătate de procent. Cu ocazia lansării sondajului realizat de TNS, Nicuşor Dan i-a transmis lui Predoiu că aşteptă să-şi onoreze promisiunea şi să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei.

Potrivit sondajului realizat la comandă USB prin metoda CATI, Gabriela Firea este cotată cu 34% şi respectiv 37% intenţie la vot (în varianta cu repondenţi care declară că probabil merg la vot şi respectiv repondenţi care declară sigur merg la vot), Nicuşor Dan este pe locul 2 cu 16%,1 respectiv 16,4% iar Predoiu pe locul trei cu 10,8, respectiv 11,1%. Robert Turcescu este cotat cu circa 5% intenţie de vot.

sondaj usb 2

În ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, conform sondajului alianţa PSD-UNPR are intenţie de de vot de 27%, PNL de 16% iar USB de 15,5%.

sondaj usb 1

Sondajul a fost realizat in perioda 31 mai – 1 iunie, iar interviurile au fost aplicate prin telefon (metodologie CATI). Eşantionul studiului este de 1000 de repondenţi, locuitori ai municipiului Bucureşti cu vârstă de peste 18 ani.
„Dl Predoiu a declarat, şi-a sumat ca dacă e mai slab cotat în sondaje, se va retrage in favoarea celui mai bine clasat. Sondajul a ieşit, Dl Predoiu trebuie să se retragă, altfel va trebui să răspundă pentru voturile pe care le ia PSD.”, a declarat astăz (joi) Nicuşor Dan.

***

UPDATE: Un al doilea sondaj, realizat de IRES pentru Digi24, dat publicității joi seara, prezintă diferența și mai mari între Nicușor Dan și Cătălin Predoiu. Mai mult, liderul liberal ar fi depășit și de către Robert Turcescu. În plus, chiar și împreună, Turcescu și Predoiu ar strânge mai puține voturi decât Nicușor Dan.

Cei care au spus că sunt şanse mari să meargă duminică la vot au fost întrebaţi cu cine vor vota pentru funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti. Iată cum arată clasamentul:

 1. Gabriela Firea, Alianţa PSD+UNPR – 45%
 2. Nicuşor Daniel Dan, USB – 25%
 3. Robert-Nicolae Turcescu, PMP – 11%
 4. Marian-Cătălin Predoiu, PNL – 10%
 5. Cătălin-Ioan Berenghi, independent – 4%
 6. Daniel-Constantin Barbu, ALDE – 2%
 7. Adrian Severin, PDS – 2%
 8. Mihai-Bogdan Diaconu, PRU – 1%

Dacă luăm în calcul toate opiniile celor care au răspuns la chestionar, cifrele sunt următoarele:

 1. Gabriela Firea, Alianţa PSD+UNPR – 28%
 2. Nicuşor Daniel Dan, USB – 15%
 3. Robert-Nicolae Turcescu, PMP – 7%
 4. Marian-Cătălin Predoiu, PNL – 6%
 5. Cătălin-Ioan Berenghi, independent – 2%
 6. Daniel-Constantin Barbu, ALDE – 1%
 7. Adrian Severin, PDS – 1%
 8. Mihai-Bogdan Diaconu, PRU – 1%
  Nu votează – 16%
  Sunt indecişi – 15%
  Nu răspund – 8%

Citiți pe Digi24 detalii despre eșantion și metoda de sondare utilizată, precum și care sunt previziunile legate de voturile pe partide, pentru Consiliul General al Capitalei.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “SONDAJE: Avans consistent al lui Nicușor Dan în fața lui Predoiu, în două testări diferite. Cât de mare e diferența

 1. Mihut Nicolae

  Iata adevarata fata a PNL si Predoiu cu „fair play”-ul caracteristic: in timp ce pare cavaler sugerand ca este gata sa-l sustina pe Nicusor Dan daca este preferat de bucuresteni, PNL imparte 500.000 de fluturasi gata tipariti, cu trei zile inainte de alegeri!…nu cred ca aceasta actiune a fost realizata in cateva ore, era deja gata pregatita cu zile inainte, poate chiar dupa intalnirea televizata!
  http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_locale_2016_bucuresti-21047415-nicusor-dan-acuza-pnl-imparte-pliante-care-minte-nerusinare-predoiu-extrem-disperat-daca-asemenea-mizerii-pliantele-sunt-atribuite-pnl.htm

  Reply
 2. Adrian

  Cu scorurile prezentate, e interesant cât va dura stabilirea vreunui viceprimar, funcție care nu e facultativă. Evident că ar trebui noi alegeri dacă s-ar respecta pozițiile politice declarate până acum. În practică, tot usb va trebui să declare că a votat viceprimarii x, y, z pentru a nu bloca funcționarea administrației. Deși o administrare directă de guvern în cazul unei crize prelungite poate chiar ar fi de dorit pentru vreo jumătate de an, ne-am convinge dacă Bucureștiul chiar e guvernabil în forma actuală, sau trebuie fie împărțit, fie unit cu Giurgiu și Ialomița, sau poate cu Bacău etc. dar doar cartierele existente până în anul t, celelalte fiind declarate comune aparținătoare, în fine.

  Reply
 3. taunul77

  Ce solutii pragmatice se impun:
  – retragerea lui Predoiu in favoarea lui Nicusor Dan;
  – retragerea candidatilor USB de la Sectoarele 1,2 si 5 si sprijinirea candidatilor liberali;
  – pact intre PNL si USB pentru o alianta de guvernare a Capitalei post-alegeri.

  Previziune: nu se va intampla nimic din astea. PNL-ul prefera sa se inteleaga ulterior cu PSD-ul.

  Reply
  • Vlad

   De ce sa se retraga candidata USB de la sectorul 1, cand probabil si acolo o sa treaca peste PNL-ist?? La 2 si 5 probabil chiar ar conta, pentru ca situatia este foarte stransa. Am vazut un sondaj pentru 2, unde candidata USB avea chiar 5-6% (enorm considerand ca nu si-a facut campanie).

   Oricum, eu sunt din sectorul 2, planuiam sa votez PNL inainte sa vina fluturasii aia mincinosi, cu o caracatita PSD si cu minciuni legate de Nicusor Dan (il fac omul dezvoltatorilor imobiliari) :)))). Momentan mi-am schimbat opinia si o sa votez cu Antoneta Bugner. Predoiu nu o sa se retraga

   Reply
   • taunul77

    Daca vor o Dreapta unita, trebuie facute sacrificii. Si din partea USB, si din partea PNL.
    Dar nu se va intampla nimic, stai linistit. E prea tarziu si prea mari orgoliile pentru asta. PSD-ul va avea cel mai mare succes electoral in Capitala din 1989 incoace. Sa mai zica cineva ceva dupa de neo-comunism, de baroni, de faptul ca e condus de un Condamnat Definitiv etc. Cand unul dintre cele mai exigente electorate ii valideaza in asemenea maniera …

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *