Adrian Popescu

Somerii de la Nokia vor avea transport public de luxPrimaria Cluj Napoca vrea sa cumpere tramvaie de 20 de milioane euro

Plecarea companiei Nokia de la Jucu pare sa nu ii afecteze prea tare pe mai marii din judetul Cluj. Si cum austeritatea este numai pentru altii, Primaria din Cluj-Napoca intentioneaza sa cumpere tramvaie pentru transportul in comun in valoare de 82 milioane lei fara TVA (20 milioane euro).

Potrivit documentatiei postate pe SEAP, tramvaiele trebuie sa fie noi, silentioase, cu podea coborata si dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor si a persoanelor cu mobilitate redusa.

De asemenea, tramvaiele vor fi dotate cu computere de bord si dispozitive de recuperare de energie la franare, trebuie sa aiba in componenta lor intre 3-5 module, respectiv burdufuri etanse care asigura legatura elastica intre caroseriile modulelor, cu o capacitate de transport totala intre 175-275 locuri la 8 pers/mp din care pe scaune intre 28-50.

Printre alte dotari enumeram: instalatie de aer conditionat, instalatie de incalzire corespunzatoare pentru sezonul rece, instalatie de ventilatie, sisteme de numarare a calatorilor, instalatie video atat pe exterior cat si pe interior pentru fiecare modul, echipament pentru ticketing, instalatie de informare a calatorilor video la exterior si audio-video la interior, echipament care sa nu permita plecarea din statiile de parcurs cu usile deschise, echipament pentru comanda automata a schimbarii macazelor.

Durata de viata a tramvaielor trebuie sa fie de cel putin 30 ani, timp in care pe baza masurilor luate impotriva coroziunii, cu ocazia lucrarilor de reparatii generale, nu va fi necesara demontarea amenajarilor interioare.

Compania care va castiga contractul va oferi o garantie de minim 5 ani sau 350.000 km parcursi.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Somerii de la Nokia vor avea transport public de luxPrimaria Cluj Napoca vrea sa cumpere tramvaie de 20 de milioane euro

  1. Radu

    Titlu tendentios. Trist pentru ceea ce se pretinde a fi acest site.
    O minima informare v-ar fi lamurit ca proiectul de modernizare a liniei de tramvai si de inlocuire a vechilor tramvaie cu unele nou e mult anterior plecarii Nokia.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *