Romania Curată

Solomon Wigler a fost ARESTAT. „Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?” Consilierul se folosea de numele lui Oprescu ca să ia mită

Solomon Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de influenţă. Wigler a fost prins când primea 25.000 de euro mită.

„Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?” Wigler a fost înregistrat audio-video în timp ce cerea sau primea mită în biroul său de la Primăriei Capitalei.

Potrivit referatului procurorilor DNA, consilierul a cerut mită garantând faptul că va interveni pe lângă primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a fi eliberate mai multe autorizaţii de construcţie. Totuşi, procurorii nu au putut să găsească probe incriminatorii la adresa primarului general.

În cadrul documentului citat se face referire la mai multe sume de bani cerute de Wigler unui om de afaceri, acestea totalizând 230.000 de euro.

Într-una dintre aceste situaţii, pentru a obţine autorizaţia de construire a unui sens giratoriu pentru supermarketul Kaufland situat la intersecţia a două bulevarde, Solomon Wigler a cerut să primească mita sub forma contravalorii unui contract de execuţie a lucrării pentru realizarea soluţiei de trafic.

Într-un alt caz, consilierul suspendat al lui Sorin Oprescu a cerut aceluiaşi om de afaceri 15.000 euro pentru a interveni pe lângă ceilalţi consilieri, în aşa fel încât să fie votată o hotărâre legată de donarea unui teren. Wigler a cerut ca banii să îi fie viraţi în tranşe de 4.000 sau 5.000 de euro, prin virament din contul bancar al soţiei omului de afaceri în contul soţiei consilierului.

Consilierul suspendat al Primăriei Generale are două case, un apartament, ceasuri, bijuterii şi obiecte de artă în valoare totală de 1,9 milioane de euro, precum şi trei autoturisme BMW şi Audi.

Citește și: Consilierul lui Oprescu, prins cu 25.000 de euro mită pentru intervenții la primarul Capitalei. Firma Kaufland, prinsă în afacere, semnătura lui Oprescu apare pe documente + Punctul de vedere al Asociației Salvați Bucureștiul. ”Sperăm că prima arestare preventivă pentru trafic de influenţă în domeniul urbanismului va duce la reducerea dezvoltării urbane necontrolate a oraşelor din România”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *