Romania Curată

Societatea civilă funcţionează la Bacău. A blocat „o măgăoaie de beton”

Un grup de cetățeni din Bacău a reușit să influențeze votul Consiliului Local privind aprobarea construirii de către o societate comercială a unui imobil de 3 etaje pe strada 22 Decembrie, o “măgăoaie de beton” care le-ar fi răpit nu numai spațiul verde din fața/spatele blocurilor lor, ci și lumina naturală care le intră în apartamente, scrie Cristian Ghingheș pe kristofer.ro.

cl bacau

În urma votului secret, au fost consemnate 6 voturi pentru, 5 împotrivă și o abținere. Astfel, PUD-ul pentru blocul pe care Flosim Impex SRL intenționa să îl construiască pe strada 22 Decembrie nr. 5 bis nu a fost aprobat, iar cetățenii băcăuani au repurtat o victorie importantă în lupta cu investitorii imobiliari pe de o parte și cu autoritățile locale pe de altă parte.

Blocul obţinuse toate avizele și aprobările Primăriei Bacău şi avea nevoie doar de aprobarea Consiliului Local pentru ca lucrările să fie pornite. „Mi-ar fi plăcut ca votul să fie la vedere, ca să vedem cine este cu adevărat pentru cetăţeni, iar la anul să nu votez pe ‘neve'”, a spus una dintre opozantele proiectului.

cl bacau1

”După respingerea proiectului, cetățenii s-au bucurat, au mulțumit consilierilor, iar doamna din fotografia de mai sus s-a ridicat pentru a preciza că și-a dat seama “cine este cu adevărat pentru cetățeni” și că i-ar fi plăcut ca votul să fie la vedere ca la anul “să nu voteze pe neve”.

E o lecție civică dată de acești cetățeni și cred că acest exemplu trebuie răstogolit și promovat astfel încât și ceilalți băcăuani să prindă curaj și să se împotrivească acelor construcții care le fură spațiile verzi, lumina și până la urmă acel mic confort pe care îl mai au în acest oraș în care în ultimii ani s-a construit haotic.”

Cristian Ghingheș, pe kristofer.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *