Romania Curată

”ȘOC ȘI GROAZĂ” pentru liberalii pătați: ”Suntem nevoiți să punem candidați integri”! Înregistrări halucinante cu liberalii care se tem de Listele Negre ale SAR

Jurnaliștii de la ziarul Puterea din Constanța au reușit să înregistreze ședința organizației locale a PNL, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute. Unele pasaje sunt halucinante, dar și extrem de haioase în același timp. Co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, era exasperat de criteriile de integritate și Listele Negre (cu cei care le încalcă) realizate de Societatea Academică din România (SAR). Acest lucru l-a enervat pe senatorul Puiu Hașotti. ”Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi?”, a exclamat Hașotti.

„S-ar putea să fim nevoiți să ținem cont de fiecare literă și fiecare punct din aceste criterii, pentru că doamna Mungiu-Pippidi a primit un milion și jumătate de dolari de la instituțiile din SUA care finanțează astfel de acțiuni, pentru a face monitorizarea fiecărui candidat, până la ultima comună din România”, a spus Gheorghe Dragomir, co-președintele PNL Constanța.

”Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi? (…) La primul punct (lustrația – n.r.): o să controleze mii de candidaturi? Să vadă dacă consilierii au fost colaboratori ai Securității? Hotărăște partidul? Sau doamna Pippidi?”, a exclamat Hașotti.

Discuțiile nu s-au rezumat însă doar la atât, liberalii constănțeni încercând să schimbe criteriile de integritate trimise de la organizația centrală, dar și aducând în discuție modul în care acestea ar putea fi eludate (cum e divorțul celor candidează și care și-au angajat soțul sau soția!).

Mai multe detalii, inclusiv înregistrări audio din acestă ședință halucinantă pe Puterea (aici).

România Curată ține să le transmită cititorilor că sumele vehiculate în ședința PNL de la Contanța pentru programele SAR de monitorizare a alegerilor nu au nicio legătură cu realitatea, iar finanțatorii proiectelor sunt menționați pe site-urile SAR și România Curată. Oricum, realizarea Listelor Negre se bazează în cea mai mare măsură pe voluntariat.

Le transmitem însă atât candidaților liberali, cât și celorlalți candidați, că vor avea parte de Liste Negre și la alegerile din 2016. Iar domnul Hașotti să nu se culce pe o ureche pe motiv că ar fi ”imposibil de verificat”. Numărul voluntarilor SAR și România Curată e cu mult mai mare decât în ultimii ani și, mai mult ca sigur, până în momentul anunțării listelor cu candidați vor fi mult mai mulți. Și dacă se va întâmpla cumva să nu vă putem  monitoriza chiar pe toți, vă garantăm că nu veți ști pe cine verificăm.

În fine, vă mulțumim și pentru ideea de a vă verifica și la ”divorțuri strategice” ;) !

P.S.: Un mesaj important pentru toți membrii partidelor: dacă v-ați săturat să-i vedeți pe colegii d-voastră care au probleme mari cu integritatea că sunt împinși în față pe listele de candidați, vă rugăm să ne contactați (contact@romaniacurata.ro); asigurăm confidențialitatea – evident, a surselor, nu a candidaților care nu îndeplinesc criteriile de integritate!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

13 thoughts on “”ȘOC ȘI GROAZĂ” pentru liberalii pătați: ”Suntem nevoiți să punem candidați integri”! Înregistrări halucinante cu liberalii care se tem de Listele Negre ale SAR

 1. Cosmin

  Legea lustratiei era foarte necesara, e bine ca se aplica si acum chit ca este tarziu. Dar nu vad eu sa se aplice chiar la toata clasa politica. Cum sa fie aplicata pentru UTCistul Kobe sau alti tovarasi de prin CC? Sunt imuni.

  Reply
 2. Mihoc Ionel

  Sa se dea la o parte toti fonfaneii,gagautii si gusatii care au ocupat politica romaneasca precum popoarele migratoare.Mai faceti si voi curatenie,nu asteptati doar DNA-ul sa-i mature.

  Reply
  • ilidia

   Astora si acolitilor lor nu le pasa, cum nu le-a pasat nici pana acum de cat de corupti sunt „catindatii”lor, convinsi ca prostimea ii va vota in .continuare pt. o sticla de ulei si un Kg de faina. Rezultatele se vad la DNA, DIICOT si cons. de integritate.

   Reply
 3. alex

  Daca „noua” nomenclatura dupa mazilirea celor cu probleme este reprezentata de Busoi sri atunci mai bine raminem tot cu vechii corupti!

  „Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat marţi Institutul Astronomic al Academiei Române, alături de europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, înscris în cursa internă a liberalilor pentru Primăria Capitalei.
  „L-am invitat să mă însoţească”, a spus Iohannis, întrebat în ce calitate participă Cristian Buşoi alături de el la vizitarea instituţiei. Întâmplare vine în contextul în care PNL se pregăteşte să-şi desemneze candidaţii la alegerile locale din 2016.”

  Reply
 4. marius skolka

  Da, nu mai dicteaza Partidul…..cu majuscula, ca sa se inteleaga. Personal nu pot sa-mi explic cum un intelectual ca dl Hasotti a ajuns sa faca lobby pentru primari penali si pentru o corupti pe care ii stie o tara intreaga nu numai Constanta. Sau poate ca imi explic…..e vorba de gradul de coruptie la care te expune puterea.

  Reply
 5. Paul

  Una dintre poruncile divine spune „sa nu prea curvesti”,adica mai cu masura.Dar cand te spurci la bunatati,cu greu te poti stapani. Liberalii ? Ei sunt necinstiti prin natura lor.Sunt o emanatia a revolutiei de la 1848 si scopul lor a fost infiintarea institutiilor si birocratiei care sa le permita capusarea societatii.Social-democratii sunt imaginea in oglinda a liberalilor.Dar electoratul majoritar?…Traiasca berea…!

  Reply
 6. viorica candet

  E greu, sunt in toate structurile si in plus chiar functzionarii publici sunt incompetenti si-tzi pun frana

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *