Romania Curată

SNSPA reacționează la cererile societății civile: Mirel Palada nu este nici cadru didactic titular, nici profesor asociat

Școala Națională de Studii Politice și Administrative a reacționat după ce mai multe organizații ale societății civile, între care și Societatea Academică din România (SAR), i-au solicitat sa înceteze colaborarea cu Mirel Palada, precizând într-un comunicat de presa ca în prezent Palada, fost purtător de cuvânt al guvernului condus de Victor Ponta, nu este nici profesor titular și nici asociat la SNSPA. 

Anterior în cursul zilei Coaliția pentru Universități Curate ceruse SNSPA să rezilieze orice contract ar avea cu Mirel Palada, al cărui comportament il face nedemn sa predea într-o universitate. Iată aici textul scrisorii:

„Domnului Rector al SNSPA, Prof.univ. dr. Remus Pricopie

Stimate domnule Rector,

Am luat la cunoștință cu oarecare surprindere că domnul Mirel Palada, care discreditează orice persoană cu diplomă și invitat de televiziune prin comportamentul său, predă în Facultatea de Comunicare și Relații Publice a universității pe care o conduceți, aceeași instituție care i-a acordat și titlul de doctor în științe. Dacă se poate argumenta că doctoratul său a fost validat de o comisie care l-a găsit acceptabil – fragmentele accesibile ridică semne de întrebare, dar nu știm cu ce alte doctorate a comparat comisia performanța sa – comportamentul său public nu mai lasă urme de îndoială. Ce fel de exemplu oferă domnul Palada studenților SNSPA? A fost sau este anchetat de DNA pentru acte care privesc probitatea sa ca om de știință, ca director al unui institut de sondare a opiniei publice. A lovit cu pumnii și picioarele un alt invitat într-un studio.

In numele Coaliției pentru Universități Curate va solicit, ca atare, domnule Rector, sa discutați public cazul domnului Palada în Comisia de Etică, dând universității ocazia să se delimiteze net de persoana sa și să arate studenților care sunt adevăratele standarde de comportament ale unui cadru didactic al SNSPA.

Cu stimă,

Alina Mungiu Pippidi Președinte

Societatea Academică din România”

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “SNSPA reacționează la cererile societății civile: Mirel Palada nu este nici cadru didactic titular, nici profesor asociat

  1. Claudia

    Am ajuns ca toate gunoaiele si impostorii sa conducă tara asta ca urmare a politicii PSD! Educatia a fost distrusa cu buna stiinta pentru a da liber la ascensiunea la putere unor asemenea indivizi! Dezastrul a inceput cu Menghele- ANDRONESCU! Trebuie pus punct!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *