Adrian Popescu

SNSPA minte. Palada e dat ca exemplu studenților de Dobrescu și Borțun

Deși SNSPA a dezmințit orice relații cu Mirel Palada, acesta are legături strânse în continuare cu Facultatea de Comunicare și Relații Publice, pe al cărei site este menționat drept cadru didactic asociat sau dat ca exemplu pentru studenți.

Vedeti aici:

http://comunicare.ro/index.php?page=coordonatori

sau aici:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3Ahttp%3A%2F%2Fcomunicare.ro%2Findex.php%3Fpage%3Dcomunicare-politica-marketing-politic-i-electoral

Această ultimă pagina preluata din Google cache (26 august 2017) a fost recent ștearsă, probabil după incidentul cu Palada-bătăuș.

Iată câteva citate care atestă că Mirel Palada ocupă un loc fruntaș în inimile conducerii SNSPA:

„Consolidarea acestei comunități este rezultatul muncii de echipă a profesorilor (buni teoreticieni și practicieni bine-cunoscuți in spațiul public din România – Bogdan Teodorescu, Mirel Palada, Dumitru Borțun, Florin Abraham ș.a), studenților și absolvenților noștri.”

sau mai jos, de unde rezultă că Mirel Palada urma să fie profesor și în acest an la materia Sociologie Politică:

„În cel de-al doilea an de studii, disciplinele studiate au un caracter practic mai accentuat și aprofundează arii specifice ale comunicării politice:  Comunicare instituțională în Uniunea Europeană (lector univ. dr. Florin Abraham) Analiza discursului public (conf. univ. dr. Dumitru Borţun), Sociologie politică (C. d. a. dr. Mirel Palada); Relații publice în mediul online (prof. univ. dr. Diana-Maria Cismaru); Managementul comunicării de criză (conf. univ. dr. Ion Chiciudean); Analiza imaginii (Conf. univ. dr. Bogdan-Alexandru Halic); Tehnici de redactare a discursului politic (c.d.a drd. Forin Zeru); Practică de specialitate (asist. univ. dr. Florența Toader); Metode și tehnici de elaborare a lucrării de absolvire (asist. univ. dr. Florența Toader).”

sau aici:

„Absolvenții Masteratului Politic au o reputație profesională recunoscută, și au contribuit de-a lungul timpului și contribuie la consolidarea comunității pasionaților și profesioniștilor în comunicare politică. Iată numai câteva dintre numele cu care ne mândrim:
Oana Marinescu – Managing Director și fondator al OMA Vision.
Mirel Palada – consilier de stat în Guvernul României, fondator şi Director general al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB) și profesor la Masteratul Politic.
Alina Dolea – doctor în Științele comunicării în cadrul Școlii doctorale SNSPA, etc”

Profesor la masterat, la materia sociologie politică, Mirel Palada este astfel oferit ca model studenților de fostul consilier al lui Ion Iliescu, Paul Dobrescu, fondatorul acestei facultăți, si de Dumitru Borțun, șeful Comisiei de evaluare și asigurare a Calității din aceeași facultate.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “SNSPA minte. Palada e dat ca exemplu studenților de Dobrescu și Borțun

 1. 009

  SNSPA poate că nu minte, deși calitatea de profesor asociat se câștigă pe an universitar (anul universitar 2016-2017 se încheie abia la 30 septembrie 2017). Este posibil ca să se fi prevăzut cu un document prin care relația SNSPA-Palada ar fi încetat demult. Sau, este posibil ca de facto Palada chiar să nu mai fie cd asociat. În comunicat se spune chiar ÎN ACEST MOMENT … nu mai este etc. Comunicatul nu specifică faptul că numele ipochimenului cu muștar săltăreț nu FIGUREAZĂ în lista asociaților, ci că nu mai ESTE. Frumos ar fi fost ca SNSPA să dea un comunicat un pic mai detaliat decât o reclamă la Kindersurprise și să specifice când a devenit Palada asociat, în baza cărei hotărâri a Senatului (sau ce au ei ca for suprem) și când a încetat să mai fie asociat, de ce și în baza cărui document. Pe la alte universități se pot da și link-uri spre documente.
  Au o facultate de comunicare, for God’s sake!!!!!!!!
  SNSPA nu trebuie SĂ SUSȚINĂ DEZBATERILE PUBLICE (aici intervine o virgulă superfluă și șmecheră) BAZATE PE RAȚIONAMENTE VALIDE (probabil au vrut să scrie ARGUMENTAȚII INVALIDE), RESPECT, IAR (aici ar fi mers ȘI SUSȚINE CĂ, eventual) NEÎNȚELEGERILE TREBUIE CLARIFICATE (a doua virgulă șmecheră și mai aiurea!) CU BUNĂ CREDINȚĂ.
  SNSPA ar fi trebuit să menționeze că între fundamentele învățământului și practicii lor se află respectul unui cod al dialogului. Nu să-l susțină, ci să-l practice zi de zi. Eventual, ar trebui susținut ca neînțelegerile să fie depășite, fiindcă dacă le clarifici și rămâne fiecare parte pe pozițiile ei, se poate ajunge la pumni.
  Portarul a redactat comunicatul acesta? Cu un asemenea comunicat, dacă n-ai dantură perfectă și o pereche de sâni care să te poarte ca două dirijabile pe cerul profesiei, pici interviul de angajare la o agenție de publicitate mai de mâna a doua.
  Un medic care taie greșit este tocat mărunt de presă luni de zile, uneori. Dar niște comunicatori care nu știu să comunice ce pățesc??? Probabil nimic. Se transferă la altă unitate operativă, dar lasă urme în cloud. Sau, în cel mai rău caz, își fac harakiri prin spovedanie publică (e.g. Turcescu) ori zic „îmi asum” (e.g. Băsescu) și continuă să facă același lucru.

  Reply
  • 009

   … se va citi ARGUMENTE VALIDE. Deși cei cu știință de filosofie ar putea argumenta că pot exista raționamente foarte corecte dar în sensuri opuse, având la bază argumente perfect pertinente, de unde rezultă tragicul.
   Așa e viața: promovăm valorile prin discurs și bunăstarea proprie prin acțiuni :) Proslăvim meritocrația, dar suntem o rețea de mandarini de sânge și grad etc.

   Reply
 2. T.R.

  1) Ponta, dacă tot a pornit un partid curat, nu dă ceva și despre obiceiurile lui Palada? Ne-a deschis pofta doar cu mărturisiri despre Tel-Drumul lui Dragnea? O fi ocupat cu scrierea tomului al 3-lea din Onoarea și averea familiei Năstase…
  2) De ce până acum Palada nu s-a produs cu scuze în spațiul public? Așa ceva ar ține de onoare și bărbăție. Ca și pasul în spate din studiourile TV și funcțiile publice.
  3) Ce securiști slabi avem la Spoiala Națională de Studii Politice și Administrative: n-au aflat că orice pagină de Internet este înregistrată și poate fi regăsită!!!
  4) Politicienii altora se școlesc în școli superioare de administrație. Cei ce vor să studieze politica se duc la Politologie. Dacă universitățile lasă să le fie furată o parte din pâine de diverși tavarișci, ajungem aici: înapoi la Ștefan Gheorghiu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *