Adrian Popescu

Sindicate: Tudorel Toader e îngrijorat că deținuții stau prea mult la închisoare

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis un comunicat de presă, în care îl întreabă pe ministrul Toader, dacă are „temă de partid sau de o altă natură în a pune presiune pentru liberarea condiționată în regim de viteză”.

”Pentru că ministrul Justiției se arată îngrijorat pe Facebook de faptul că «majoritatea deținuților reclamă modul de aplicare a dispozițiilor legale referitoare la liberarea condiționată» îi reamintim că sunt foarte mulți oameni liberi care se arată îngrijorați exact de același lucru, perspectiva fiind însă diametral opusă. Victimele infracțiunilor și cetățenii plătitori de impozite, un profesor de drept ar trebui să știe asta, consideră justiția ca fiind extrem de blândă, mai ales atunci când infractorul este om politic sau om de afaceri, de regulă cu statul. Aceasta nu este o majoritate închipuită, precum cea a domnului Toader care a discutat, în total, cu 20 de deținuți”, se arată în comunicat.

Sindicatele consideră că decizia lui Tudorel Toader reprezintă ”un act de nepermisă presiune asupra instanțelor de judecată”, care decid eliberările condiționate.

”Adresăm așadar public o întrebare ministrului Justiției: Aveți, domnule ministru – al Justiției, nu al deținuților-vip – temă de partid sau de o altă natură în a pune presiune pentru liberarea condiționată în regim de viteză?”

Tudorel Toader a cerut hotărârile de amânare a eliberării condiționate pentru toți deținuții

Ministrul Justiției susține că a luat decizia de a examina aceste hotărâri ca urmare a faptului că majoritatea deținuților reclamă modul de aplicare a dispozițiilor legale referitoare la liberarea condiționată.

”Majoritatea deținuților reclamă modul de aplicare a dispozițiilor legale referitoare la liberarea condiționată. Prin ANP (Administrația Națională a Penitenciarelor), am solicitat hotărârile de amânare pentru toți deținuții aflați în penitenciare”, a scris pe Facebook, ministrul Justiției, Tudorel Toader, adăugând că vrea să vadă ”considerentele respectivelor hotărâri”.

”În măsura în care se va constata existența unei practici neunitare, în limitele competențelor legale, vom declanșa procedura de promovare a unui recurs în interesul legii”, a mai scris Toader.

Pe 25 martie, CEDO a emis o hotărâre-pilot împotriva statului român privind situația din penitenciare și a cerut un plan de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare.

Tudorel Toader a promis luna trecută că va veni în curând cu un proiect de lege privind remedierea situației.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Sindicate: Tudorel Toader e îngrijorat că deținuții stau prea mult la închisoare

  1. CMC

    Nu cumva Ministrul Justitie e ingrijorat ca aia care trebuie sa aplice legea se transforma in legiuitori si interpreti ai legilor, in functie de ce au ei in cap si nu de ce scrie in lege?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *