Daniel Befu

SIE, sub control PSD în Parlament

Comisia de control a Serviciului de Informații Externe (SIE) și-a stabilit componența în urma votului secret al plenului reunit al Parlamentului. Ea va fi formată din 5 membri, din care doi de la PSD, și câte unul de la ALDE, PNL și USR.

Președinte a fost ales deputatul PSD Mihai Weber, iar vicepreşedinte este liberalul Sorin Răzvan Prişcă.

Mihai Weber a fost ales preşedinte cu 326 voturi „pentru” şi 9 voturi „împotrivă”, Sorin Răzvan Prişcă vicepreședinte cu 326 voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”, iar Marius Surgent (ALDE) secretar, cu 326 voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”. De asemenea, membri în Comisia de control a SIE mai sunt senatorul Șerban Nicolae, precum și Nicu Fălcoi de la USR.

Toți membri comisiei trebuie să dețină certificate ORNISS care le dau acces la informațiile secrete de stat.

România Curată va oferi, într-o știre separată, mai multe detalii despre membrii echipei care controlează activitatea SIE.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “SIE, sub control PSD în Parlament

 1. M.O.

  Fiecare partid la putere crede că trebuie să controleze Serviciul de Investiții în Exterior. Că doar n-or să lase banii în țară, unde se pot umezi și mucegăi peste iarnă, nu? Probabil este neinteresant să trăiești între fraieri pe care-i furi așa ușor și periculos să trăiești între colegi de șmen care trec mâine în alt partid și cine știe ce-ți mai fac.
  Problema este totuși alta: cine controlează pe cine? Partidele pe servicii? Serviciile pe partide? Sau câteva grupuri de interese controlează atât partidele, cât și serviciile?

  Reply
 2. BIBICU

  DRAGNEA ARE MOTIVE SERIOASE SA-SI INVESTEASCA COLEGUL LA ACEASTA COMISIE SIE DEOARECE IL INTERESEAZA SA-I FIE APARATE SI SECRETIZATE AFACERILE NECURATE DE MILIONAR DIN BRAZILIA

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *