Adrian Popescu

Și turcii au început să ne taie pădurile! DIICOT a făcut zeci de percheziții împotriva unei grupări organizate

Procurorii DIICOT au efectuat astăzi 44 de percheziţii pe raza judeţelor Braşov, Argeş şi Gorj în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializată în tăieri ilegale şi sustragere de masă lemnoasă.

Din primele informaţii, gruparea era condusă de doi turci, Sezar Kaftar şi fiul lui, Megmet Kaftar, care au şi cetăţenie română, cu domiciliul în Braşov.

Ei au reuşit prin coruperea unor funcţionari sau pădurari să valorifice mari cantităţi de lemn tăiat ilegal.

Gruparea era formată atât din membrii familiei Kaftar, dar şi cetăţeni români, fiind specializată în activităţi de evaziune fiscală, prin neplata unor taxe către stat, în contul tranzacţiilor cu lemn.

De asemenea, gruparea a beneficiat de protecţie din partea unor funcţionari publici, ce aveau ca atribuţii executarea unor acţiuni de control financiar – fiscal.

Anchetatorii au constatat că, pentru a avea acces la masă lemnoasă de bună calitate, cu sprijinul unor funcţionari silvici ori din administraţia publică locală, cei doi turci au deturnat licitaţiile publice organizate în acest sens, iar unele societăţi comerciale participante la licitaţii, ai căror administratori nu s-au ‘raliat’ grupării, au fost îndepărtate prin diverse metode, inclusiv constrângere ori corupere.

Procurorii au mai reţinut că şefa Biroului Inspecţie Economică din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Braşov a asigurat în mod cointeresat membrilor grupului consultanţă în afara cadrului oficial şi protecţie cu ocazia controalelor specifice ale organelor fiscale din Braşov.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Și turcii au început să ne taie pădurile! DIICOT a făcut zeci de percheziții împotriva unei grupări organizate

 1. alex

  abatoarele Schweighofer merg la capacitate maxima (disparitia in totalitate a padurilor din Romania in 6-7 ani) fara ca cineva sa faca ceva in privinta asta. Ponta si Iohannis si-au batut joc de noi si nu au facut absolut nimic pentru stoparea masacrarii padurilor!

  Reply
  • IONEL

   Bine spus Alex totul se intampla sub ochii lor au jurat ca vor apara tara se vede ca sunt afiliati sau nu i-i intereseaza!

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *