Adrian Popescu

Șerban Nicolae dorește grațierea corupților

Senatorul PSD Șerban Nicolae a depus un amendament care prevede grațierea unor fapte de corupție, între care luare și dare de mită, trafic de influență și abuz in serviciu, dar proiectul său nu e susținut de liderii PSD.

„Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară. (…) Dacă România va fi obligată să plătească despăgubiri va plăti, și pentru corupți, și pentru evazioniști, pentru toate categoriile de infractori”, și-a apărat Nicolae propunerile, relatează Agerpres.

Senatorul PSD a explicat că, potrivit cifrelor estimative, circa 2.700 de persoane ar beneficia de efectele acestei grațieri, ceea ce înseamnă sub 10% dintre persoanele aflate în sistemul de detenție.

”Față de cele peste 8.000 de persoane aflate în plus față de disponibilul din penitenciar chiar și așa în condiții precare eu cred că nu este o cifră foarte mare. De altfel, la ultima grațiere colectivă în România, au ieșit 3.000 de persoane. Nu există niciun element în societate care să ducă la concluzia că societatea a fost înspăimântată, că a fost înfricoșată de faptul că vor ieși criminalii, violatorii, tâlharii la drumul mare din închisoare și că ar fi cineva în pericol”, a afirmat Șerban Nicolae.

Șerban Nicolae, care este și presedintele Comisiei Juridice, a transmis colegilor săi din Comisie amendamentele pe care le va depune la proiectul Legii Grațierii.

Astfel, senatorul propune eliminarea articolelor care se referă la infracțunile de corupție – Art. 289-294, precum și a Art. 297 – care se referă la abuzul în serviciu, sau a Art. 269 – care se referă favorizarea faptuitorului, prevăzute în noul Cod Penal, dar și cele din vechiul Cod Penal, din lista pedepselor care nu beneficiază de grațiere.

Liderii PSD nu susțin inițiativa lui Șerban Nicolae
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că el nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie şi a subliniat că, oricum, doar legea graţierii nu rezolvă problemă supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare investiţii în infrastructură.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, despre amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul Legii graţierii, că „dacă vorbim riguros”, nu se graţiază corupţii, ci pedepsele pentru faptele de corupţie. Toader a precizat că este exclus să nu se recupereze prejudiciul, iar amendamentul proiectul Legii graţierii este o iniţiativă personală, pe care Şerban Nicolae trebuie să o susţină, avizul Ministerului Justiţiei fiind pe forma proiectului aprobat de Guvern.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Șerban Nicolae dorește grațierea corupților

 1. @Romania Curata

  Oare, dupa publicarea justificarii deciziei, dupa amendamentele lui Serban Nicolae si dupa pozitia lui Toader, s-a lamurit si Romania Curata ca CCR si Ministerul Justitiei au ajuns o anexa a infractorilor din psd ?
  Dupa publicarea aberantei justificari a deciziei, dupa amendamentele lui Serban Nicolae si dupa pozitia lui Toader s-a lamurit si Romania Curataa ca trebuie sa demonstram masiv impotriva judecatorilor corupti de la CCR, a guvernului mafiot si sa aparam DNA-ul ?
  S-a lamurit si Romania Curata ca manifestatiile impotriva infractorilor din psd si a judecatorilor corupti din CCR trebuie sa se intensifice ?
  S-a lamurit si Romania Curata ca trebuie sa cerem demisia guvernului, dizolvarea parlamentului borfasilor si alegeri anticipate, la care penalii sa nu aiba dreptul sa participe ?
  Unde sunt mesajele Romaniei Curate de solidarizare si de sustinere a manifestatiilor impotriva grupului infractional organizat psd plus alde ?
  Unde sunt apelurile Romaniei Curate, adresate Societatii Civile, tuturor oamenilor cinstiti, de a participa masiv la manifestatiile impotriva grupului infractional organizat psd plus alde ?
  Livia Stanciu trebuie sa devina Presedinta CCR.
  De ce nu s-a solidarizat Daniel Morar cu Livia Stanciu ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *