Romania Curată

Senatorul USR Mihai Goțiu a sesizat la CNA emisiunea ”Sinteza zilei” de la Antena 3

Senatorul USR Mihai Goțiu a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) în legătură cu emisiunea ”Sinteza zilei”, difuzată în data de 13 septembrie, la scurt timp după ce a fost victima atacului fostului purtător de cuvânt al Guvernului României, Mirel Palada, în pauza unui talk-show difuzat de B1 TV.

”Atât invitații, cât și moderatorii emisiunii de la ”Sinteza zilei” au făcut afirmații repetate de susținere a unor fapte de violență, respectiv de aprobare a lovirii mele de către Mirel Palada”, se arată în sesizarea senatorului USR.

”Ca fost jurnalist sunt un susținător al libertății de exprimare și din acest motiv mi-am rezervat un timp de gândire pentru a decide dacă depun sau nu sesizare la CNA în legătură cu emisiunea ”Sinteza zilei”, din data de 13 septembrie. Persoana mea este mai puțin importantă în acest caz – ocupând o funcție publică mi-am asumat și criticile inerente unei asemenea poziții, chiar și duse, uneori, peste limitele în general acceptate. Dincolo însă de persoana mea există un interes public mult mai important. Acceptând ca într-o emisiune de televiziune, victima unor violențe fizice, indiferent de cine ar fi vorba, să fie tratată într-un mod jignitor sau umilitor, am transmite către telespectatori ideea că violența fizică ar fi un lucru acceptabil. Unde am ajunge dacă victimele unor accidente, ale unor dezastre naturale, ale unor agresiuni ar deveni subiectul unor emisiuni umoristice? E o întrebare la care sper să răspundă membrii CNA, pe care i-am văzut interesați de acest caz”, a declarat Mihai Goțiu.

După agresiunea din data de 13 septembrie 2017, Mihai Goțiu a fost sunat de către producătorii emisiunii ”Sinteza zilei” de la Antena 3 pentru o intervenție telefonică. Senatorul USR a acceptat acest lucru, răspunzând unor întrebări cu caracter informativ, legate de atacul suferit. În cadrul emisiunii, Mihai Gâdea și invitații săi, în special Mugur Ciuvică și Sorin Roșca Stănescu, au făcut diferite glume pe seama agresiunii, inducând astfel ideea că asemenea violențe ar fi acceptabile.

În sesizare sunt invocate mai multe articole din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual și din Legea audiovizualului nr. 504/2002. Printre acestea se află și Art. 45 alin. 2 Codul de reglementare a conținutului audiovizual: ”În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Senatorul USR Mihai Goțiu a sesizat la CNA emisiunea ”Sinteza zilei” de la Antena 3

  1. Rex

    Ăsta este nivelul de educație al unor oameni ce se vor formatori de opinie și analiști politici: să râzi ca proasta-n târg de răul cuiva care nu-ți place personal! Să fii pastor „pocăit” și să se uite-n gura ta toți proștii ortodocși. Să-i toci mărunt pe toți (să-i inviți chiar la confruntări fizice) în numele unui absolut deontologic, dar să mărturisești că nu poți emite judecăți despre infractorul care te plătește, pentru că așa ceva nu se face. Să fii consilierul președintelui „învins de sistem”, dar să continui să lupți din gură cu sistemul zi de zi (pe bani). Să creezi un cadru de bagatelizare a sindicatelor, invitându-i pe lideri sindicali să se pronunțe despre câte-n lună și-n stele. Și să pui foc cosmic peste orice rahat identificat ca știre-șoc. Probabil că asta e fair-news …
    Și să nu-ți ceri scuze nici la săptămâni după ce faci o boacănă! Dovadă a profundei judecăți a faptelor la rece.
    Ești o Oglindă, Antena 3!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *