Adrian Popescu

Senatorul Cezar Magureanu, fiica si ginerele sau, implicati intr-o retea de evazionisti, alaturi de angajati de la ANAF si interlopi din Giurgiu

Senatorul de Giurgiu Cezar Magureanu, fiica si ginerele sau sunt implicati intr-o retea de evazionisti, alaturi de interlopul Octavian Grecu, zis „Butoane”, de sefi din ANAF, de comisari ai Garzii Financiare Centrale si din Giurgiu si ai Directiei Finantelor Publice Giurgiu, in acest caz DIICOT facand, marti dimineata, 256 de perchezitii in Bucuresti si in zece judete.

Anchetatorii fac, marti dimineata, 256 de perchezitii in Bucuresti si judetele Giurgiu, Arges, Ilfov, Buzau, Gorj, Dolj, Timis, Bihor, Constanta si Valcea.

Activitatea grupului infractional a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul firmelor sau grupurilor de firme Lemarco SA Bucuresti – reprezentata de Tudor Constantin, Ductil Rom SA Bucuresti – reprezentata de Sorin Stuparu, Novicio Food &Beverage SRL Ilfov – reprezentata de Nicole Saikaly, Vega Trade Comodities SRL Giurgiu – reprezentata de Sorin Adrian Gazdac si Livia Ioana Gazdac, se arata intr-un comunicat de presa de marti al DIICOT.

Procurorii DIICOT spun ca activitatea infractionala a acestora, toti invinuiti in dosar, a fost sprijinita in diferite forme de Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul ANAF, Dan Stroe, director achizitii in ANAF, Elena Madalina Naipeanu, angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP Giurgiu), Nadia Pacala, comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zabava, Stelian Sebe, Mihaita Penciu, toti comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.
De asemenea, activitatea infractionala realizata in judetul Giurgiu a fost sprijinita de Octavian Grecu, zis „Butoane”, invinuit in dosar, au precizat procurorii.

La activitatea infractionala a sotilor Sorin Adrian si Raluca Livia Ioana Gazdac a contribuit si senatorul Cezar Mircea Magureanu, socrul si, respectiv, tatal acestora. Procurorii au precizat ca, data fiind calitatea acestuia de senator, contributia lui va fi analizata intr-o cauza penala separata.

Potrivit procurorilor, in perioada 2010 – 2012, gruparea infractionala a produs un prejudiciu bugetului de stat de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex.

Cezar Magureanu a fost ales in Colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala 19 Giurgiu, candidand din partea PDL. Senatorul a activat in grupul UNPR si apoi ca independent, iar la inceputul lunii mai a anuntat ca intra in grupul parlamentar al PSD.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Senatorul Cezar Magureanu, fiica si ginerele sau, implicati intr-o retea de evazionisti, alaturi de angajati de la ANAF si interlopi din Giurgiu

  1. MARESALU

    ACEASTA este doar una din retele luate in ancheta, care a rivalizat cu unele mult mai periculoase dar care au spatele asigurat mai bine impotriva actiunilor autoritatilor statului.La toate le vine randul cat de curand. Orice inceput are si un sfarsit. Acum se va putea dovedi care sunt mecanismele MAFIEI in care sunt incluse obligatoriu VAMA si Politia de FRONTIERA si de ce au esuat actiunile ludiciare de arestarii facute cu elicopterele pe granita Ro si de ce UE ne respinge din SHENGEN.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *