Adrian Popescu

Seful Parchetului din Sighisoara a cerut ilegal subventii agricole

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighisoara, Virgil Horatiu Aldea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, sub acuzatia ca a cerut ilegal subventii de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), in valoare de aproximativ 60.000 de lei, in contul unui teren agricol, pe care il inchiriase altor persoane.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2008 – 2011, prim-procurorul a solicitat Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) – Centrul Local Sighisoara acordarea de subventii, intocmind patru cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata in care a consemnat, in fals, ca este utilizatorul legal al unui teren agricol in suprafata de 26 de hectare pe raza comunei Vinatori, judetul Mures.

In realitate, Virgil Horatiu Aldea nu folosea terenul respectiv, intrucat il inchiriase mai multor persoane fizice de la care a incasat sume de bani cu titlu de chirie.

In aceasta modalitate, prim-procurorul a incasat in mod nelegal suma totala de 59.758 de lei, suma cu care APIA s-a constituit parte civila in procesul penal.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Targu Mures.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *