Daniel Befu

Șeful CNADNR care a semnat Contractul Bechtel recunoaște că varianta de contract prezentată în premieră de România Curată e cea originală

Evenimentul Zilei de joi anunță bombastic că românii încă trebuie să caute „Contractul Bechtel”, avertizându-și grijulii cititorii că până acum, în spațiul public, s-au vehiculat doar variante neconforme ale contractului și, ca într-„O Scrisoare Pierdută”, publicația lansează îndemnul continuării neostoite a căutărilor.

Cu toate acestea, recent, România Curată a făcut public respectivul contract, căutat inclusiv de procurori, dar negăsit. Varianta prezentată de România Curată în premieră are pe fiecare pagină semnătura reprezentantului Bechtel și semnătura șefului CNADNR de la acel moment, Mihail Bășulescu.

Avocații consultați de România Curată au observant că 4 din paginile contractului au un font și o spațiere diferită de restul paginilor contractului, aceste 4 pagini neavând, de altfel, nici o semnătură. În dialogul cu EVZ, Mihai Bălășescu, „mâna” care a semnat din partea statului român contractul ale cărui consecințe împovărătoare România le resimte și azi, recunoaște că varianta de contract publicată de România Curată este originalul, acesta ridicând semne de întrebare asupra celor 4 pagini substituite de angajați ai CNADNR (acum CNAIR), precum și anexele la contract, care ar fi trebuit să poarte semnăturile părților, în opinia lui Bășulescu.

Cităm din declarația lui Bășulescu pentru EVZ: „Ce a apărut în spaţiul public, este vorba de o copie după contract, dar nici aia întreagă. Lipsesc pagini cu semnătura, iar anexele erau nesemnate. Anexele originale erau semnate de mine şi american, deci anexele nu sunt cele originale”.

Reamintim că România Curată a arătat, în premieră, odată cu Contractul Bechtel, că avocata tocmită de statul român să redacteze acest contract și plătită cu 5 milioane de euro din bani publici, a fost avocata controversaților prieteni ai lui Miron Mitrea, ce au gravitat și în jurul PSD, Costel Bobic și Cristi Burci. De altfel, avocata a și fost asociată într-o firmă cu iubita lui Bobic, celebra interpretă Cristiana Răduță (Amor).

Puteți vedea scanarea variantei originale a Contractului Bechtel aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *