Romania Curată

Șeful Cavalerilor de la Malta și vicepreședinte în UNPR, anchetat pentru evaziune fiscală

Iulian Moisescu, vicepreședintele Departamentului pentru Apărare din cadrul UNPR și lider al Cavalerilor de la Malta, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii îl anchetează pentru o evaziune fiscală de 500.000 de euro pe care ar fi făcut-o prin firma sa de pază.

Iulian Moisescu este asociat şi administrator al firmei de pază AQUILA SECURITY – MY GUARD SRL, firmă prin care ar fi prejudiciat statul, susțin procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

„În perioada ianuarie 2011 – decembrie 2014, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat, în contabilitatea acestei societăţi, achiziţii fictive de bunuri/prestări servicii, provenind de la un număr de 13 societăţi comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

El ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de euro, reprezentând TVA, impozit pe profit şi impozit pe dividende.

Procurorii au efectuat marți o percheziţie domiciliară care a vizat locuinţa lui Iulian Moisescu și au pus sechestru asigurator pe mai multe bunuri imobile ale acestuia.

Iulian Moisescu este membru UNPR, în cadrul căreia ocupă funcția de vicepreședinte al Departamentului pentru Apărare, conform site-ului UNPR.

Iulian Moisescu este membru al Ordinului Cavalerii de la Malta. În cadrul Ordinului are titulatura de Alteța Sa Don Iulian Moisescu, Marele Prior General al Marelui Priorat Autonom, Ospitalier, Spiritual și Militar Al Suveranului Ordin al Sfântului Ioan din Ierusalim Cavaleri de Malta.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Șeful Cavalerilor de la Malta și vicepreședinte în UNPR, anchetat pentru evaziune fiscală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *