Romania Curată

Șeful ANOFM, demis intempestiv. În locul său revine mama fostului deputat Cătălina Ștefănescu

Premierul Sorin Grindeanu l-a demis pe şeful ANOFM, Marcel Miclău, numit în funcţie, în august, de Cabinetul Cioloş, şi a readus-o la conducerea instituţiei pe Cristiana Barbu, mama fostului deputat PSD Cătălina Ştefănescu, cea care a mai ocupat această poziţie şi între 2012 şi 2016, anunță News.ro.

Preşedintele ANOFM este numit de premier, prin ordin, pentru un mandat de patru ani, dar poate fi revocat, potrivit legii. Mandatul Cristianei Barbu a expirat în luna mai anul trecut, iar Guvernul a anunţat că doreşte să schimbe mecanismul de numire în funcţie, pentru a elimina criteriile politice şi a introduce criterii de performanţă. În urma modificărilor, a fost adus în fruntea instituţiei Marcel-Dumitru Miclău, pentru un mandat de 4 ani.

Premierul Sorin Grindeanu l-a revocat joi seara pe Marcel-Dumitru Miclău şi a readus-o în fruntea instituţiei pe Cristiana Barbu, care a condus ANOFM şi între 2012 şi 2016, numită de Cabinetul Ponta. Cristiana Barbu este mama fostului parlamentar PSD Cătălina Ştefănescu. Anterior, Cristiana Barbu a condus Agenţia Judeaţeană de Şomaj Vâlcea.

Procedura de numire a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a fost schimbată, pe 19 mai, printr-un document semnat de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, fiind eliminate numirile politice, iar candidaţilor li se solicită performanţe şi experienţă profesională. Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) preciza că în cadrul procesului de selecţie a preşedintelui ANOFM se va ţine cont de nivelul studiilor, vechimea în specialitatea studiilor, experienţa managerială şi profesională în domeniu. O altă condiţie era ca viitorul preşedinte ANOFM să nu fi deţinut mai mult de un mandat în această funcţie.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *