Adrian Popescu

Sefii de la ANAF isi rotunjesc veniturile cu functii detinute la alte institutii ale statului

Conducerea ANAF nu se poate lauda cu mari realizari in ultimul an. Verificarea si confiscarea marilor averi ilicite a ramas la stadiul de proiect. In schimb, sefii de la Fisc au castigat bani frumosi din functiile pe care le detin la alte societati de stat.
Potrivit declaratriei de avere postata recent, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, pe langa salariul de 58.795 lei, a mai castigat 104.682 ca membru in CIFGA Eximbank (Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari), din care a donat 36.600 in Fondul Solidaritatea.

Nici sotia lui Blejnar nu o duce rau. Ea a primit 233.852 lei dividende de la SC Tetacons SRL, 64.000 lei de la Casa de Avocatura „Manolache si Asociatii”, cei doi soti reusind sa vanda un apartament cu 120.000 euro.

Chiar daca au avut castiguri importante, sotii Blejnar s-au si imprumutat mult in ultimul an: 49.000 lei si 550.000 de la rude apropiate si 150.000 euro de la Piraeus Bank.

Vicepresedintele ANAF Dragos George Bogdan este membru in consiliile de administratie de la Imprimeria Nationala, Loteria Nationala, insa declara ca nu a castigat nimic din aceste functii. Salariul sau in 2010 a fost de 41.000 lei, plus 6.000 euro din inchirierea unui apartament, iar sotia a castigat de la o firma privata 170.000 lei.

Celalalt vicepresedinte ANAF Mihai Gogancea Vatasoiu, a castigat 41.000 lei salariu, 148.855 lei in calitate de membru in Consiliul de Administratie al CEC Bank, plus o suma infima de 444 lei membru in CA al Tarom.

Citeste si despre: Blejnar, ANAF, CEC, , Piraeus Bank.


Articole cu aceeasi tema:
Omul lor din port
Senatorul PD-L Mircea Banias pus sub urmare penala pentru trafic de influenta
Harta conflictelor de interese. Ajutati-ne sa gasim urmatorul Botis


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Sefii de la ANAF isi rotunjesc veniturile cu functii detinute la alte institutii ale statului

 1. Bejan Nicolae

  Nu-mi dau seama cat de greu trebuie sa le fie celor de la DNA ca acest individ se afla in spatele intregii situatii de la vami si nu numai, alaturi de Blaga si alti ciraci. Si cu toate acestea tot el este cel care o face pe justitiarul atunci cand politisti si vamesi sunt purtati de colo, colo, ca in excursiile cui pionieri fruntasi, pe banii statului, si apoi dusi la „post”, pentru a produce spre „binele partidului”.

  Reply
 2. laur

  eu nu inteleg care sunt competentele acestui om. plus ca are mari bube. de ce naiba nu il schimba nimeni.

  Reply
 3. Nick Sava

  „Verificarea si confiscarea marilor averi ilicite a ramas la stadiul de proiect.”
  Wrong! A fost definitiv respins de CCR, drept neconstituţională Trăiască ai noştri!

  Este evident că ANAF, ANI, DNA nu îşi au rostul. Dar or să vină la putere USL şi le va desfiinţa!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *