Adrian Popescu

Sefa Inspectoratului de Munca Timis, acuzata ca cerea spaga in numele PDL

Sefa inspectoratului Teritorial de Munca Timis, Cornelia Gheorghina Corescu, a fost retinuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) intr-un dosar in care este acuzata ca a incercat sa constranga o firma din judet sa doneze suma de 10.000 de lei organizatiei judetene a PDL, partid din care face parte si ea. Alaturi de Cornelia Corescu a fost retinut si un om de afaceri timisorean Vasile Medesan.

Potrivit DNA, cei doi sunt acuzati de trafic de influenta, iar sefa ITM Timis este invinuita si de instigare la fals intelectual in scopul ascunderii comiterii infractiunii de trafic de influenta.

DNA precizeaza, intr-un comunicat, ca in perioada iulie-august 2011, Cornelia Corescu, in calitate de inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, prin intermediul omului de afaceri Vasile Medesan, “i-a pretins unui denuntator, administrator la o societate comerciala, suma de 10.000 lei, indicandu-i ca banii sa fie achitati ca donatie pentru organizatia judeteana de partid din care acestia faceau parte (Partidul Democrat Liberal)”.

In schimbul acestei donatii destinate PDL, Cornelia Corescu urma sa intervina la functionarii din subordinea sa si sa-i determine sa nu sanctioneze contraventional firma denuntatorului pentru incalcarea legislatiei muncii, in conditiile in care inspectorii ITM constatasera o serie de nereguli la societatea respectiva, in urma unui control.

Mai mult, procurorii anticoruptie sustin ca sefa ITM Timis, nemultumita de faptul ca denuntatorul a achitat doar 1.000 de lei din cei 10.000 ceruti, ar fi dispus ca o angajata din subordinea sa inlocuiasca procesul verbal intocmit in urma controlului la firma acestuia cu unul ce consemnau imprejurari nereale, sanctionate mai aspru de lege. Cornelia Corescu este acuzata ca a conditionat renuntarea la aceste sanctiuni de depunerea intregii sume de bani solicitate initial. “In acest context, inculpata a dispus inregistrarea in evidentele institutiei a unei contestatii in vederea anularii procesului verbal cu o data anterioara, astfel incat sa apara ca fiind formulata de denuntator in termen legal”, mai precizeaza comunicatul DNA.

Procurorii anticoruptie urmeaza sa ceara instantei de judecata, arestarea preventiva a celor doi inculpati in acest dosar.

Miercuri, procurorii au efectuat perchezitii in biroul Cornelei Corescu de la ITM Timis si in departamentele de relatii contractuale si securitate in munca.

Cornelia Corescu, candidat PDL la Senat in 2008

Presa locala a relatat ca aceasta ancheta ar fi pornit de la o sesizare facuta de primarul din comuna Varias, Vasile Horj. Acesta a intrat in conflict cu cei din conducerea PDL Timis, in urma cu doua zile, cand a denuntat public faptul ca se fac presiuni asupra sa pentru a accepta ca drumul principal care leaga comuna de alte localitati sa fie executat de catre firma AGMA TIUCA Construct SRL. Firma ar fi controlata, din umbra, de catre deputatul PDL de Timis, Alin Popoviciu.

Cornelia Corescu este membru in Biroul Politic Judetean al PDL Timis si se afla de aproape sapte ani la conducerea ITM Timis. In perioada in care Ministerul Muncii era condus de liberalul Paul Pacuraru, Cornelia Corescu a fost demisa din functie, dupa ce angajati ai ITM au facut mai multe reclamatii si au acuzat-o de abuz in serviciu. Ulterior, ea a contestat decizia in instanta si a fost repusa in functie.

In 2008, Cornelia Corescu a candidat din partea PDL pentru un post de senator, insa a pierdut alegerile.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *