Adrian Popescu

Sebastian Ghiță capătă încă o achitare – pentru șantaj, spălare de bani, cumpărare de infuență, folosire de informații nedestinate publicității și conducere fără permis

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, achitarea fostului deputat PSD Sebastian Ghiță pentru șase infracțiuni, în dosarul în care acesta este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Sebastian Ghiță a fost achitat pentru infracțiunile de cumpărare de infuență, folosire de informații nedestinate publicității, șantaj, spălare de bani și conducere fără permis.

Magistrații ICCJ au dispus și revocarea mandatului de arestare plus restituirea cauțiunii plătite.

Și ceilalți inculpați din dosar au fost achitați.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă se află în Serbia. El a fugit din ţară în decembrie 2016 şi are pe rolul instanţelor şi parchetelor din România mai multe dosare penale.

Anul trecut, Ghiță a mai primit o achitare, pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

––

La ultimul termen de judecată din 21 mai, un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Sebastian Ghiţă la închisoare cu executare în acest dosar.

Procurorul a precizat în faţa judecătorilor că dosarul este unul de referinţă pentru corupţia şi legăturile dintre sistemul judiciar şi lumea politică.

„Se impune ca pedepsele cu închisoare să fie executate în regim de detenţie efectivă”, a susţinut procurorul de şedinţă.

În dosar mai sunt judecaţi Liviu Tudose – fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru – fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas – ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă – fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Sebastian Ghiță capătă încă o achitare – pentru șantaj, spălare de bani, cumpărare de infuență, folosire de informații nedestinate publicității și conducere fără permis

 1. Adrian

  Interesant : acuzație de conducere fără permis respinsă! Pentru orice „profan“ înseamnă că fapta n-a existat sau n-a fost cu intenție (a condus din eroare/ i s-a „băgat pe gât“ un vehicul mai greu decât în acte ceea ce-ar fi antrenat necesitatea unei alte categorii)

  Reply
 2. Intrebari

  Intrebari :

  De ce procurorii nu i-au trimis in judecata pe judecatorii corupti sau santajabili, care l-au achitat pe infractor, in ciuda probelor beton aflate la dosar ?
  Citi infractori vor mai fi achitati, pina sa-si dea seama toata lumea ca justitia a incaput pe mina mafiei psd si alde ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *