Adrian Popescu

Se redeschide dosarul „prescris” Microsoft? Tăriceanu, anchetat de DNA pentru luare de mită

Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi anchetat într-un nou dosar, scrie Digi 24. Procurorii anticorupţie au cerut camerei superioare a parlamentului să aprobe urmărirea penală a preşedintelui Senatului, pentru fapte comise în calitate de premier.

Parchetul General a trimis la Senat solicitarea procurorilor anticorupție.

Este vorba despre presupuse fapte de luare de mită, pe care le-ar fi comis în perioada în care era premier (2004 – 2008), ar fi cerut şi primit 10% din valoarea contractelor Microsoft.

Călin Popescu Tăriceanu a fost premierul României în perioada 2004-2008.

Solicitarea procurorilor va ajunge la Comisia juridică a Senatului, care va da un aviz, apoi va fi votată în plen.

Dosarul Microsoft a fost clasat de DNA la începutul acestui an întrucât procurorii au considerat că faptele s-au prescris. Ulterior însă, Procurorul General a dat curs unei solicitări făcute de România Curată de a deschide un recurs în interesul legii pentru clarificarea termenului de prescripție.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *