Adrian Popescu

Se intra in linie dreapta pentru recrutarea de manageri privati la companiile de stat

Ministerul Economiei a publicat pe site-ul sau normele procedurale pentru organizarea unei licitatii deschise, in vederea acordarii unui contract catre o firma de consultanta, ce se va ocupa cu recrutarea de manageri privati la companiile de stat.
Masura este cuprinsa in acordul semnat de Romania cu Fondul Monetar International.

Potrivit documentelor postate pe site-ul Ministerului Economiei, contractul de consultanta se va derula pe o perioada de 12 luni, avand o valoare de maxim 2,5 milioane de lei, fara TVA (598 mii de euro).

Castigatorul licitatiei va oferi servicii de specialitate pentru recrutarea de personal de conducere, pentru minim 5 si maxim 15 companii aflate sub autoritatea Ministerului Economiei.

Participantii la licitatie trebuie sa inregistreze pe ultimii 3 ani o medie a cifrei de afaceri de minimum 2,5 milioane de lei (598 mii euro), iar termenul limita de primire a ofertelor este 13.09.2011.

In acordul cu FMI, Guvernul si-a luat angajamentul de a nu mai prelungi, dupa 1 ianuarie 2012, contractele de management existente la companiile de stat.

Procesul de selectie va fi unul international, putand participa si manageri straini, fiind vizate posturile de CEO, dar si cele de directori financiari.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Se intra in linie dreapta pentru recrutarea de manageri privati la companiile de stat

  1. cismaru doru

    Am trecut de 1.01.2012 . Sunt curios cati manageri au fost recrutati pentru a conduce firmele pagubitoare ale statului. Cum s-a facut recrutarea acestora si cum s-au cheltuit banii pentru consultanta ? S-au inchis oare firmele statului care n-au manageri privati ? N-am vazut nici o stire cu acest program al Guvernului Romanaiei ? S-au iar a fost o cacialma pentru cheltuirea banilor de consultanta ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *