Adrian Popescu

Se întoarce oare Codruț Marta în lumea viilor? Blejnar a luat „cu achitare”!

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar a fost achitat în primă instanță, în dosarul „Motorina”, potrivit Digi 24. Decizia a fost luată de magistraţii de la Tribunalul Braşov în dosarul în care este acuzat de sprijinire a unui grup infracțional și evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă. Blejnar era acuzat de două infracţiuni: sprijinire de grup infracţional şi evaziune fiscală, potrivit sursei citate.

Procesul a început la Tribunalul Braşov în anul 2012, în acest dosar mai fiind fost trimise în judecată 17 persoane fizice şi juridice, doi şefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, în cauză fiind cercetat şi Codruţ Marta, fost consilier al lui Blejnar, dat dispărut încă de atunci.

Sorin Blejnar mai are și alte probleme cu justiția. În aprilie 2017, Blejnar a părăsit Penitenciarul Rahova, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar. El a stat în arest aproape şase luni, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *